[]

Van Depremi Ölü Sayısı hk.

Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik harit üzerinden yaptığı açıklamada 7.2lik depremin Van yerleşim planı ve nüfusuna göre tahmini ölü sayısının 500-700 arası olabileceğini söyledi.

(git: tvarsivi.com

Tamam hükümet tabi ki ölü sayısını 150 küsür diyerek geçiştirecek ancak

benim sorum;

Mustafa Erdik.in açıkladığı hesaplama nasıl ve hangi yöntem ile yapılıyor?


not: Jeoloji mühendisliği okudum, ilk kez böyle bir -ölü sayısı üzerine- tahmin olayıyla karşılaşıyorum.

Bilen birileri dillendirse..?

 
benimde uzmanlık alanım değil fakat büyük ihtimal bu olay demografların işi,çünkü biraz düşünürsek bir evlerde yaşayan ortalama fert sayısı,yıkılan ev sayısı,v.b. şeyler ile oranlanırsa bu tahmini yapmak pekte zor olmaz heralde.


  • dadas9  (24.10.11 07:04:20) 
@dadas9 yok öyle olmuyor..ekte verdiğim videoda göstermiyor ancak bir haritada 10 büyüklüğünde etkilenen bölgeler, 9 büyüklüğü,8 büyüklüğü, 7 büyüklüğü gibi çemberlerle Van ve çevresi sismik dalga etkisine alınarak bir hesapla yapılmış..NTV.de izledim ancak nette görüntüleri bulamadım.

farklı bir hesaplama olsa gerek..?
  • Fayfa  (24.10.11 07:28:05) 
Bu kurumda Türkiye'deki tüm ilçelerin bina istatistikleri mevcut. Bu istatistiklerde her binanın tahmini kaç şiddetine dayanabileceği vardır. Buna dayalı bir tahmin yapılmıştır. Mantıklı ve bilimseldir.


  • muratk18  (24.10.11 11:19:53) 
görüntüleri bi bulabilsem keşke..

hesaplama sisteminin adını ve kullanılan programı da kısık sesle söyledi ama anlayamadım.

dediğiniz tahminsel kişi/metrekare/şiddet oranlaması metodu değil yani..

ki bölgedeki AKP yetkilileri Başbakan şov yapabilsin(!), o açıklasın diye ölü ve yaralı sayısını vermezken yani depremden 2 saat sonra Kandilli tahmini ölü sayısını açıkladı..
  • Fayfa  (24.10.11 15:38:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.