[]

depremin süresi ne kadar önemli?

bütün haberlerde depremin şiddeti söylenirken ne kadar sürdüğü hiç bir kanalda kaale alınmamakta.sanıldığı kadar önemli değil mi yoksa süresi?




 
25 saniye surmus van'daki deprem.. az once ntv canli yayinini actim izledigim 5 dakika icerisinde ogrendim..


  • buzzlightyear  (24.10.11 00:16:36) 
@buzzlightyear;demek istediğim,şiddeti her yerde bas bas bağırılırken süresinin üzerinde durulmuyor.internet sitelerindeki haberlere baktığımdada süresiyle ilgili haberlere rastlamıyorum yada kıyıda köşede bir yerlere yazılmış.konuşmalarda da sürekli şiddeti üzerinde konuşulurken süresinin üzerinde hiç durulmuyor.


  • sorubankasi  (24.10.11 00:26:36) 
belki şiddet tanımını süre de etkiliyordur


  • trinitrotoluen  (24.10.11 01:09:39) 
bende aynen 5 dk izlediğim programda süresini hemen öğrendim belki alt yazı geçmediğinden dolayı olabilir


  • traxes  (24.10.11 01:15:20) 
şiddet ve süre ayrı ayrı kavramlardır.7 magnitüdte 30 sn sürecek deprem, 5 magnitüdte 2 dk sürecek bir deprem den daha az yıkıcıdır.genelde fay hareketleri kuşağı olarak ülkemizde depremler 30 sn ile 1 dk arası sürdüğünden dolayı bunun üzerinde çok durulmuyor ama çok önemlidir ve ayrı parametrelerdir.


  • dogumgunundecevrimdisiolanadam  (24.10.11 01:20:19) 
depremlerde yapıların yıkılma sebebi zemin sıvılaşmasıdır..(diğer adıyla kum kaynaması)

yapıların temelinde bulunan su sarsıntı sonucu yeryüzüne doğru hareket eder ve zeminde suyun açtığı boşluklar zemini zayıflatarak yıkım gerçekleşir.

yeraltı sularının yüzeye ulaşması 2 şeye bağlıdır;
1) Sarsıntıyönü ve şiddeti
2) Zaman

sonuç;

Depremin süresi çok ama çook önemlidir

Zemin sıvılaşmasını cümle içinde kullanayım daha iyi anlaşılır:
(git:
www.youtube.com
  • Fayfa  (24.10.11 07:13:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.