[]

Van'a nasıl yardım göndereceğiz?

Birkaç tanıdıktan 1 araba dolusu battaniye, yorgan, kıyafet vs toparladım. Van'a ulaştırmak istiyoruz. Kızılay'ı aradım hiç ilgilenmediler. Zaten Kızılay geceleri falan kapalıymış, sadece önemli afet durumlarında falan geceleri büroları açık oluyormuş. Öyle dedi telefonda karşıma çıka uykulu ses!

Neyse, otobüs firmalarına, şişli belediyesi mavi masaya vs ulaşamıyorum. Eğer bilgisi olan varsa bilgilendirirseniz bir sürü yorgan, battaniye, uyku tulumu vs yollayacağız.

Edit: Çarşamba günü kar yağacağını duydum.. İnsanlar depremden kurtulup soğuktan ölmesin...

 
  • guro1907  (23.10.11 21:49:31 ~ 21:50:56) 
kizilay o insanlari acikta birakmaz merak etme, bir ihtiyac olursa ilerleyen zamanlarda bildirirler, henuz sicagi sicagina hareket etmeye gerek yok, ihtiyaclari gorup ona gore yardimda bulunmak daha mantikli.

not:99 da adapazarindaydim, kizilayin calismalarini birebir gorme sansim oldu, stoklariyla turkiye buyuklugunde 2 tane ulkeye yardim cikarabilirler, iciniz rahat olsun.
  • artisnot  (23.10.11 21:50:50 ~ 21:56:59) 
Şişli Mavi Masa'ya ulaşabildim nihayet. Gece sabaha kadar oradalarmış Kızılay'ın aksine.

Ulaşmak isteyenler olursa bilginiz olsun..
  • sustain  (23.10.11 21:55:54) 
alem fm ve yurtici kargo işbirligiyle yarın sabah Merter Migros otoparkı ve Optimum AVM önünde olacak .yardım toplanıp van a gönderilecek .


  • tuzlanmis sekersever  (23.10.11 21:59:04) 
yazdım güzel kardeşim. hatta üstte kalsın dedim ama olmadı..

edit: kızılay açıkta bırakmaz diyenlere kocaman bir yürü git çekiyorum. Son Kütahya fiyaskosunu unutmuşlar. Şişli Belediyesi varken gram güvenmem Kızılay'a,ihh, fenercilere -heleki elebaşları serbest bırakılmşken- filan.
  • alcapon  (23.10.11 22:11:03 ~ 22:13:40) 
bu ulkede neden herkes kendi basina devlet olmak istiyor anlayabilmis degilim, babacim orda bir afet olmus mu olmus, devletin bu konuya bakan kurumu nedir kizilaydir, sivil savunmadir, polisidir, itfaiyesidir, devlet mi guclu sen mi guclusun? devletin mi elindeki imkan daha cok senin elindeki mi? yardim yap, yapma diyen yok herkes yardim etmek istiyor, herkes yorgan goturse ne olacak? acikca halktan istenmis mi yorgan lazim diye? istenmemis, sen yine gonder gonderme diyen yine yok, ama mantiklisi nakdi yardimda bulunmaktir, orda belki penisiline ihtiyac olacak belki yakacaga ihtiyac olacak, belki prefabrik konuta ihtiyac olacak, onu da sen mi yapacaksin yorgandan, o adamlar orda olacak sen olmayacaksin, o senin gonderecegin bir araba yorgan onlara deva mi olacak, yoksa trafigi mi karistiracaksin? bunlari bir siraya gore yapmak lazim o zaman 20 milyon kisi oraya gidelim trafigi felc edelim, kimse bir sey yapamasin. o begenmedigin kizilay benim okudugum sehirdeki adapazarindaki depremzede bircok cocugun ailesine merhem oldu, gercek cozum sagladi 19 saat icinde 120 tane prefabrik ev kurdu her gun 3 ogun kazan kaynatti, biz bile ogrenci oldugumuz icin yedik o yemeklerden, kim biliyor kimse.


  • artisnot  (23.10.11 22:26:57) 
Van belediye başkanı net olarak açıkladı; kimse davet beklemesin, herkes elinden gelen yardımı göndersin. Mevsim kış... dedi.. olay bitti hocam. sen gidip yediğin beleş yemeğin hatrına burda kızılayı savunma bana. aç oku simav depremindeki fiyaskoyu. nokta


  • alcapon  (23.10.11 22:47:24) 
malesef devlet kurumları arama-kurtarma ve sonrasındaki ihtiyaçlar konusunda bazen hantal kalabiliyor. belediye, stk ve gönüllülerin -elbette koordine bir şekilde- çalışmaları çok önemli. "hava karardı, uçağı yarın kaldıracağız" ne demektir ya? misal...

isterse fizandaki bürosu olsun, nasıl kapatıp da gider veya uyuklar kızılay görevlisi?
  • ahmetdursun  (23.10.11 22:56:13) 
aklima trafik kazasinda insanlari karga tulumba disari cikaranlar geldi nedense.
her neyse, yardimlariniz yerlerine ulasir insallah.

  • artisnot  (23.10.11 23:00:38) 
Büyükçekmece'den Şişli'ye gittik :)

Şişli Belediyesi gerçekten çok hızlı koordine olmuş ve canavar gibi çalışıyorlar. Kızılay ile konuştuktan sonra içim biraz burkulmuştu ama Şişli'de ardı ardına dolarak yola çıkan kamyonları, oraya yardım için koşturan yüzlerce insanı görünce düzeldi.

Ayrıca battaniye, yorgan, kıyafet ihtiyacının olduğu söylendi, kıçımızdan uydurmadık afedersiniz! ;)
  • sustain  (24.10.11 02:29:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.