[]

üniversiteyi almanya'da okumak vs. türkiye'de okumak

selamlar ahali, çok sıkıntıdayım çok kafam bozuk şu anda, karasızlığın allahını yaşıyorum. lütfen adamakıllı fikir verin bana.

olay şu, halihazırda İTÜ Mimarlık'tayım. Bir sorun çıkmazsa Şubat 2013'de yani 2013 kış döneminde mezun olucam.

ben bi eşeklik ettim, almanya'da bir üni'ye başvurdum (Münih Teknik) ve oradan da kabul aldım. eğer oradan devam edersem 2013 bahar döneminde mezun olacağım, yani tr'dekinden 1 dönem fazla.

şimdi ailem tamam oğlum okuturuz falan dese de o kadar masrafı karşılamak için yırtınacaklar biliyorum. orada çalışma gibi bir durumum da yok zira, bütün hafta dersim olacak 4 dönem boyunca. ayrıca alman üniversitesi'nde hiçbir hataya yer yok anında bırakıyorlar dersten ve okulun uzama ihtimali çok fazlasıyla var. uzars eğer ve ailem onu karşılayamaz eminim. bi yandan 88'liyim, yaş da küçük değil, hala lisans'ta takılıyorum. bi an önce bitir diyor içimden bi ses.

napıcam ya ben, gitmek istiyorum, korkuyorum (çoğunlukla maddi durumdan), bi yandan türkiye'nin hali ortada, bi yandan buradaki okulum da alanında belki de en iyi okul. birkaç kişi, adam gibi bitir burda diplomanı eline al, master'a gidersin dedi. zira almanca belgemi de almıştım(dil belgesi ve ömür boyu geçerli). kafayı yicem ey ahali. yardım edin bana.

son olarak parasızlığın ta aq...(liseli gibi oldu lan)

 
gitmelisin,Münih teknikten kabul almak zordur.Tesdaf'ın var mı?Sahip olduğuun belge nedir?
Almancan iyi olduktan sonra,çabalayan öğrenciyi de bırakıcaklarını da sanmam,Tek sorun dil.Çalışma konusunda kendine güveniyorsan git.Münih teknolojinin kalbi,çok rahat staj olanakları bulabilrsin.Mezun olduktan sonra TUM prestijini söylemiyorum bile.Aynı şekilde parasızlığın taaa aq.Almanya sanıldığı kadar pahalı değiil,sigorta bile yaptırmana gerek yok SSK geçerli.Sigaran,gece hayatın yoksa yaşam sürdürülebilir.Yazları çalışırsın falan filan.
Bende Viyana'ya gidiyorum,TUM hayallerde kaldı,belki ilerde...
  • VickVickyVale  (23.10.11 20:48:56 ~ 21:00:23) 
İTÜ mimarlık iyidir..vakit kaybetmeden bitirip mastera Almanya ya gidersen hem daha şık hem rahat ve garanti olur..yüksek lisans burslarından da faydalanabilirsin..


  • su olsam ates olsam  (23.10.11 20:50:38) 
dil belgem DSH, zaten 1 yıl Münih'te erasmus yapmıştım geçen yıl boyunca. off herkes farklı birşeyler söylüyor çıldırıcam yav.


  • aeolus  (23.10.11 20:53:28) 
sanırım en doğrusu da mantığı dinlemek, off hayat offff...


  • aeolus  (23.10.11 22:42:03) 
ben almanya derim sanki.. hoş benzer bir seçimin uzağından bile geçmiş değilim ama fikrimi söyleyeyim dedim.. abi yaş 23, nedir ki. ben de 25 yaşımda bitirmiştim okulu. hemen okul bitireyim para kazanayım derdine girme bence. münih teknik'i bitirsen, daha sağlam işe girip kısa sürede aradaki farkı çıkarırsın gibi geliyor bana. münih teknik alo, boru diil. burada olsun, avrupa'da olsun önün açılır gibi bitirdiğinde..


  • ludwig  (23.10.11 22:53:39) 
selam,

tarihlere bakınca bu sorunun güncelliğini koruduğunu varsayabilir miyiz?
nedir son durum? gelecek dönem için kararın kesinleşti mi?

eğer hala soruların varsa, bana özel mesajla ulaş. sana yardımcı olabilecek bir tu münchen mimarlık öğrencisinin bağlantısını vereceğim.
ekonomik durumla ilgili ise bizzat yardımcı olabilirim. ben de şu anda tu münih'te master yapıyorum.
  • bay bomba  (11.12.11 14:13:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.