[]

yeni başlayanlar için pipo

evet beyler adres özürlüye anlatır gibi pipoyu, tütününü ıvırını zıvırını nereden alayım anlatabilir misiniz? neler almam lazım? sözlükteki başlığa da baktım ama öneri gibi değil de nokta atışı gibi, git şu marka pipodan bu marka tütünden al şöyle şöyle yapıp iç diyebilir misiniz? captain black şey edeyim diyorum ama. vanilya kokulu gibi olursa iyi olur, o vanilya kokusu hangisinde var?

bu arada alacağım yer ortaköy, beşiktaş, bilemedin taksim civarında olursa daha iyi olur.


 
taksimde çiçek pasajının girişindeki büfede tütünü satılıyormuş yanlış bilmiyorsam.


  • her yerde is goren  (23.10.11 20:33:02) 
şahin marka al çeşitli fiyat aralıkları var, 60-70 liralık bir pipo işini fazlasıyla görür, daha ucuza çok iyi pipoda olabilir eminönü iskelenin orda nimet abla'ya sırtını ver sağ tarafta az yukarıda kocaman şahin pipo tabelasını görürsün git oradan bak yardımcı olurlar. piponun filtre aralığına göre filtre alacaksın(6 veya 9mm), karbon filtreyle başla. tütün olarak macbaren'i öneririm, captain black alma verdiğin paraya yazık.


  • r_u_h  (23.10.11 20:54:40) 
Macbaren +1 ...


  • ataman  (23.10.11 21:32:21) 
sigara iciciliginden geciyorsan:

demir filtreli dandik bir duz pipo (kivrimli olmayan) maksimum 40-50 lira verilip alinir, (made in china olsun, misir kocani olsun farketmez), 40li paket temizleme cubugu, sonra pipo kasigi da denen metal zimbirti alinir.
- cavendish olarak piyasanin en ucuz tutunu bulunur. borkum riff olur, daha ucuzu varsa o da olur. zaten cigerlere cekecegin icin aromaymis kilmis yunmus o durumda aranmaz hatta aromali tutun cigerleri yakar, direkt aromasiz almakta fayda var.
- presli tutun paketi acilir, bas ve isaret parmak arasinda tutun cimdikleyerek koparilir, piponun icine iki cimdik tutun basparmakla tikilir, piponun yarisindan az fazlasi dolacak sekilde "gevsek bicimde" doldurulur,
- hava kanali sagda solda soyleyen profesorlerin dedigi gibi usten acilmaz piponun boynundan iceriye pipo kasiginin cop sis gibi olan aparati biraz biraz fistiklenerek tutunlerin hava kanalinin uzerinden cekilmesi saglanir,
- pipo disler arasina yerlestirilir (merak etme orayi saglam yapiyorlar dislesen de kirilmiyor normalde), kibrit yakilir (cakmak degil), kibrit asla tutune degdirilmez, alevi piponun bir santim ustunde tutularak pipodan 2-3 nefes cekilir,
- kibrit sondurulur, bu arada biraz daha pompalanir ama zaten sonecek fazla cabalanmaz
- pipo kasigiyle azicik - ama gercekten azicik - tutune bastirilir
- bir kibrit daha yakilir, bu sefer biraz daha uzun tutulur, yine tutune degdirmeden 4-5 derin nefes cekilir
pipo yandi, simdi icmesi:
1- pipo kasigiyla tutun yukardan cok azicik daha bastirilir, bir kac nefes yine cekilir.
2- pipo eli yakacak kadar isinirsa dinlendirilir
3- pipo sonunce yine kibritle yukardan yukardan yakilir
4- pipo kasigiyla tutun accik daha icerken hort hort diye esek kadar hava sesi gelmeyecek (psst psst diye gelecek) kadar bastirilir,
5- bir surahi su ve bos bardak hazirda tutulur, dil yandikca, bol bol su icilir - iki gun sonra o dil artik yanmayacak merak etme.
6- agiza cekilen nefesin cok az bir kismi cigerlere yavas yavas alinir gerisi disari uflenir. her cekilen o minik nefes zaten yarim sigara etkisi yapar.
7- asla ve asla kaynar bir pipo icilmez ve dumani cigerlere cekilmez, yoksa onkoloji fakultesine aylik mavi akbil etkisi yapar.
8- arada sirada atesi harlamak icin piponun ustu 2 parmakla kapatilarak pompalamak suretiyle artislik yapilir
9- her 20-25 cekisten sonra fokur fokur nargile sesi cikmaya baslayinca selpak alinir, piponun agizligi cikarilir, metal kisim cikarilarak kurulanir, selpak avuc icinde huni gibi tutularak bos agizlikla icine uflenir, -iyice bas ve isaret parmakla sarmala yoksa goze sicrayabiliyor nikotinli su yakabiliyor elbisede leke yapabiliyor- fokur fokur ses cikaran, su damlalari giderilir (yok ben zengin adamim temizleme cubugunu islaklik almaya ziyan ederim dersen bu dedigim islem temizleme cubuguyla yapilir)
10-piponun tadi acimtirak gelince metal filtreye bakilir, filtre siyah kurumla kaplanmisa, demekki tutun oldu basimiz sagoldu, pipo ele alinir, simsiyah olmus yanmis yanmamis ebesin nikahinda nikah sahidi olmus ziyan zibil edilmis tutunler (iste bunun icin ucuz tutun aldik) pipo kasiginin da yardimiyla komple bosaltilir, piponun ici inceden pipo kasiginin kazima apartiyla cok hafif temizlenir (abanip bu asamada pipoyu kirana kiz vermezler).
11- pipo tamamen soguyunca yeniden dolum yapilir yeniden icilir. (ilk gun dilde artik derman kalmamissa icilmez.)
12- her iki icimde bir kere o temizleme cubugu saf alkolle islatilarak (alkolle yikayarak degil) agizlik icinden gecirilir, ayni cubugun kalin tarafiyla da piponun boynundan tutun haznesinin duvarina kadar insan icindeysek fazla erotik hareketlere mahal vermeden masanin altinda ileri geri git gel yaparak temizlenir.
13- piponun boynu selpakla temizlenip boyundan dudakla uflenerek (bu arada gozleri kapat) piponun icine dogru, evet simdi tam temiz oldu hissiyati elde edilir
14- agizlik da parmak ucuyla deligi kapatip acarak bir yandan da ufleyerek icinde kalan pamuklar iplikler temizlendikten sonra metal filtre yeniden takilir.
15- dandik pipo aldigimiz icin iki ay sonra piponun boynu ac kapa yapmaktan yavsayacaktir, bu sebeple pipo agizligi tutamayacak hava kaciracaktir oraya seloteyp - para bandi demek hosunuza gidebilir - ile agizligin etrafina kalinlasmasi icin bir bant atilir, iki ay daha idare edilir.
- bu dediklerim nikotini cigerlere cekmeden yapamayanlar icin gecerli, bir 6-7 ay cigerlere cekmeyi zaten birakamayacaksin, o sulanmasini dengelemeyi ogreneceksin isin allamesi olacaksin.
- dumani cigerlere cekmeyi biraktiktan sonra yeni bir pipo alacaksin (veya iki hatta her gun icin bir tane olmak uzere yedi pipo alan bile var), artik acemiligi attigin icin yakmasini icmesini pipona adam gibi bakim yapmasini biliyor olacaksin.
- o zaman piponun sahmeranini tutunun aromalisini da ballisini da alir ortamdan ortama akarsin, simdilik bu sekil takil, budur.

not: 1- ortamin elit insanlari boyle pipo icilmez demesin cok kotu kizarim, sigaradan gecerken boyle yapilir diye yazdik en tepeye.
2- duyuru sahibi silme duyuruyu millete referans olsun hatta varsa yapacak eksiye yeni baslayanlar icin pipo altina kopi peyst etsin, hir cikarmam :) , bir saatte yazdim valla faydasi olsun.
  • artisnot  (24.10.11 00:31:29 ~ 01:25:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.