[]

Gazete ve Sinema Salonu Reklamları

Merhaba duyuru ahalisi,

Geçen gün kendi kendime düşünürken aklıma gelen şeyi yazayım, tartışalım istedim. Konumuz: reklam.

Mesela televizyon izliyoruz, reklam seyretmek hakkımız. Çünkü o kanala para ödemiyoruz ve reklam gelirlerinden dönüyor bu kanallar. Tamam, doğru!

Ama ben sinemaya gidiyorum, parasıyla biletimi alıyorum. Bu adamların bana reklam seyrettirmeye ne hakkı var arkadaş. Zaten bilet gelirleriyle geçiniyorsun, bir de para verip film seyretmeye gelen izleyiciye reklam izlettiriyorsun. O zaman bedava yap seansları.

Aynı şey gazete için de geçerli. Bildiğim kadarıyla bazı ülkelerde gazeteler ücretsiz, reklam gelirleriyle geçiniyor. E sen zaten parayla satıyorsun gazeteyi niye reklam okutuyorsun bize!

Mesela bir oyun var. Oyunu bedava indirirsen orasından burasından reklam fışkırır. Para verirsen reklamlardan kurtulursun. Veya bir program indirirsin, bağış yaparsan reklamlardan kurtulursun der. Web siteleri de böyle.

Anlatabildim galiba. Para verip hizmet aldığım bir yerde niye reklamlara maruz bırakılıyorum?

 
bu sekilde daha cok para kazandiklari icin. bi de tuketicilerde mallik var. ben mesela ayda 25.000TL kazansam da filmleri internetten cekerim. zira parasini odeyip legal bi sekilde satin aldigin dvdde de baya bi FBI uyarisi, vizyona gelecek filmler, reklam vs cikiyo 15 dakika filan. kablo tv icin de para oduyorsun ama yine reklam cikiyor.


  • kullanici adimiz  (23.10.11 18:46:36) 
Kısaca cevap vermek gerekirse;

Ürünün ya da hizmetin birim maliyeti bizim verdiğimiz ücretin kat ve kat üzerinde. Örneğin biz gazeteyi 50Kr'a alıyoruz ama o gazetenin maliyeti (maaşlar, vergiler, üretim, nakliye, reklam (kendi reklamı) vs.) 4-5 TL (salladım). O yüzden aradaki farkı reklam alarak kapatmak, daha fazla reklam alarak da kara geçmek durumundalar. Aynısı sinema salonları için de geçerli.
  • turkay  (23.10.11 18:52:10 ~ 18:53:01) 
hemen hiçbir gazetenin şu anda kar edemediğini göz önünde bulundurursak çok da anormal değil. sinemada da aşırı popüler olmayan filmler için aynı durum geçerli.


  • copadam  (23.10.11 18:56:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.