[]

Silika Lastik

Ankara'da 4 mevsim kullanmak üzere yeni lastik alacağım, yalnız silika lastik diye bir şey varmış nedir ne değildir bilmiyorum. Silika lastik almak mı mantıklı yoksa normal lastiklerden mi almalı?

Bir de fiyat/performans oranı başarılı hangi marka lastikleri tavsiye edebilirsiniz?


 
Nokian iyi sanırım. Hatta silika teknolojisini onlar geliştirmiş, yanılmıyorsam. Silika lastikler özellikle kışın daha iyi oluyorlar ve aracın yola daha iyi tutunmasını sağlıyorlar.

www.lastix.com da şöyle demiş: "Silika düşük yuvarlanma direnci,daha iyi yol tutuş ve daha kısa fren mesafesi demektir.
Yıllardır silika lastik sırt bileşiminde dolgu maddesi olarak siyah karbonun yerini aldı.Silicum Dioxide’in faydası kimyasal olarak doğal kauçuk polimeri ile yapışabilmesidir.Sonuç olarak,silika özellikle ıslak zeminlerde yuvarlanma direnicini azaltır ve yol tutuşunu geliştirir."
  • nuage  (23.06.08 12:55:00) 
arkadaşımda vardı 4 mevsim lastiğin yaz lastiğinden hiçbir farkı yoktu. ıncek e giderken ben kar lastiğimle kureme aracının önünden giderken arkadaş makinenin arkasından okula gelirdi. iki set lastik ve mevsimi geçtiği an kar lastiğini söktürmeni öeneririm


  • luke skywalker  (24.06.08 03:32:11) 
@luke skywalker: kar lastiğim yok ki söktüreyim, kar lastiği almayı düşünmüyorum...


  • crown  (24.06.08 08:21:12) 
Silika içerikli lastiği kuru, ıslak ve karlı zeminde kullandım. Normal yolda çatır çutur ses çıkaran kış lastikleri kadar olmasada karda hiç kaymadan seyahat edebildim uygun hızda. Hatta buzda bütün kar lastiksiz arabalar yokuş yukarı pati çekerken ben yanlarından el sallayarak geçtim zorlanmadan. Arabalarınıza lastik alırken mutlaka aracınız için uygunlardan en iyi olanı alın, çünkü o lastikler sizi hayata tutunduran çok önemli bir parçadır. Silikalı lastik en pahalısı idi ben aldığımda, %20-25 kadar fiyat farkı olabiliyor sıradan lastiklere göre ama bir o kadarda ömrü uzuyor. Hayatımda yaptığım en iyi tercihlerden birisiydi kesinlikle. Şimdi ikinci arabamın lastiklerinin eskimesini beklemeden değiştireceğim.


  • mazbut  (06.09.09 14:14:14 ~ 14:15:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.