[]

Yurtdışından iphone 4s getirtmek ama nasıl?

Merhabalar efenim,

Şimdi bu telefonu yurtdışından getirtsem burada garantisi geçerli oluyor değil mi?Çünkü apple 1 yıl dünya çapında garanti veriyor ama iphonelarda geçerli olmuyor diye bir şey duymuştum nedir aslı astarı?

Bir de telefonu simfree olarak alacağım alırsam da burada pasaporta kayt ettirmek gerekiyor sanırım,bu işlemler nasıl oluyo?Atıyorum 6 ay önce giriş yapmış pasaporta kayıt yaptırılırmı? Getiren kişi kayıt yaptırmazsa nasıl bir yol izleyebilirz?

Hoş her halükarda en kötü kendim gidip alırım üstüne çay&kahve bile içerim yine Türkiye'de ki 3000 Küsür TL lik fiyattan çok daha ucuza gelir...

 
pasaport kaydı, son 2 ay içerisinde yurda giriş yapmış olmalı. turkcell vodafon ya da avea bayisine gidip hemen yaptırabilirsiniz, 5-10 tl gibi bir işlem ücreti alırlar.
getiren kişi kayıt yaptırmazsa sahibinden.comdan ya da ekşi duyurudan yaklaşık 100 tl gibi bir fiyata pasaport kaydı bulabilirsiniz

  • kisa  (23.10.11 14:21:31) 
son 2 ay değil, son 1 ay içerisinde yurtdışından (kıbrıs dahil) giriş yapılması gerekir.

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nün 31.01.2008 tarihli yazısı ile yapılan ve 01.02.2008 tarihinden itibaren geçerli olan düzenlemeye göre bir kişiye yurtdışından 2 takvim yılında 1 adet cep telefonu getirebilme hakkı tanınmış, yolcunun giriş yaptığı tarihten itibaren en geç 1 ay içinde cep telefonunun kayıt altına alınması zorunluluğu getirilmiştir.

Kaynak:

www.mcks.gov.tr
  • kostas  (23.10.11 14:38:09 ~ 14:39:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.