[]

komşuları rahatsız etmece

değerli duyuru takipçileri,
2 ay önce, daha önce hiç alışkın olmadığım, kültürüne yeterince uzak olduğum bir bölgemize tayinim çıktı.
ev tuttum doğal olarak kendime fakat üst kattakiler sayesinde uyuyamıyorum. ufak çocukları var ki çocuk gibi değil canavar sanki.

çocuk için belki pek birşey yapılmaz fakat yetişkinleri de bir acayip. pazar sabahı saat 7 de süpürge mi tutulur? gece 3'e kadar yüksek sesle televizyon mu seyredilir? bunlar yapıyor işte.

bir kere uyarmaya gittim açmadı kadın kapıyı. eşi yok diye çekinmiş olabilir diye düşündüm ve ailemi çağırdım tee izmir'den.annem geldi uyardı, özür dilediler falan neyse işte.

tabi bu uyarı sayesinde sağolsunlar artık pazar günleri elektirikli süpürgeyi 8'de yapıyorlar. yani bir halta yaramadı bu uyarı.
ben de böyle olmayacağını düşündüm ve 1000watt bir ses sistemi, master of puppets ve one iş birliği ile hafiften(!) bir gürültü çıkartıp onları rahatsız ettim. hemen şikayete geldiler ve anlaşmak istediğimi, sayelerinde her gün 6:45 te uyandığımı, hafta sonları uyuyamadığımı izah ettim, tamam dediler.

gel gelelim bunlar akıllanmıyor arkadaş. yok hep aynı gürültü devam. kasten yapmadıklarına inanıyorum fakat uyuyamıyorum işte.

şimdi benim sorum şu, şimdi bende köklesem mi sesi? kıyamıyorum veletlerine. tam uyuma saatleri. bunlar gece 3 gibi yatıyor, sabah 7 de kalkıyor, öğle tekrar yatıyor. kıyamıyorum ama kendime de kıyamıyorum. bi akıl verin, böyle uykusuz kendimi mi şeeedeyim, yoksam ben de onları mı uyutmayayım?

not: kadın kocası olmadığı için kapıyı kimseye açamıyor. bunu söyleme amacım aile ve özellikle koca hakkında fikir sahibi olmanız. kavga da çıkabilir yani.

 
henüz taşındım buraya zaten. inanın burada ev bulmak çok zor, taşınmak daha da zor.
taşınmayı düşündüm fakat en son ihtimal dedim bunun için.

  • han20  (23.10.11 14:04:52) 
kocasını al karşına güzelce bir kez daha konuş olmadı yukarı çıkıp uyarma bence. hem kadın kapıyı da açmıyomuş. her rahatsız olduğunda tavana vur sopa gibi bir şeyle eninde sonunda bıkarlar diye düşünüyorum.


  • coca cola  (23.10.11 14:05:54) 
kulak tıkacı işe yaramıyor mu?

bonus: ite dalaşmaktansa, çalıyı dolaşmak yeğdir.
  • compadrito  (23.10.11 14:06:10 ~ 14:06:58) 
sizin söylemenizle olmuyorsa gece gürültü yaptıkları esnada arayın polis çağırın. kapılarına gidip uyarırlar. tekrar devam ederlerse yine çağırın. yine devam ederlerse tekrar çağırın. yine devam ederlerse taşının.


  • bacardicola  (23.10.11 14:10:00) 
kulak tıkacını kulağımın içine sokacağım neredeyse. bir faydası yok malesef.

kocasıyla konuşsam mı diye düşündüm ben de fakat kocası bana bağlı bir birimde, vardiyada çalışıyor. yani ben bu birimin disiplin işlerine bakıyorum denebilir. gün gelir de bunun ifadesini almak için çağırırsam kasten, özel hayattaki problem için yaptığımı düşünecek diye çekiniyorum. bu konuda da işim gereği ince düşünmek zorundayım malesef.

sopayla vuruyorum yukarı fakat takmıyorlar. aslında kendi gürültüleri yüzünden duymuyorlar.
  • han20  (23.10.11 14:10:50) 
ses sorununu bende yaşamıştım. ne kadar kötü olduğunu bilirim. kayık alıp denizde uyumayı bile düşünmüştüm. tıkaç filanda işe yaramıyor başkalarına cevap. üstelik yan dönerken kulağını acıtıyo adamın.

onları susturamazsın sen gideceksin. yurtta kalırken kaç oda değiştim hep bu hıyarlarla karşılaştım:

*sabaha kadar pencerenin kenarına oturup konuşanlar
*gitar çalanlar
*porno izleyenler
*güreşenler
  • fatih baker  (23.10.11 14:14:46) 
apartman yöneticisine şikayet etmeyi dene bence.


  • foster  (23.10.11 14:59:02) 
secil+1

Benzer sorunu bende yaşıyorum. 2-3 uyarı yaptın ve hala aynı şekilde devam ediyorlarsa taşınmak en mantıklısı. Polis falan çağırın demişler, polis hiçbir şey yapmıyor.
  • alfred james  (23.10.11 15:24:05) 
ev sahibine söylesen? gidip kocayla bi konuşsa?


  • bitter cikolata  (23.10.11 15:27:30) 
site yönetimine söyledim de henüz bir çözüm yok malesef.
sanırım taşınmak, en manrtıklı yol.

  • han20  (23.10.11 15:39:25) 
normal yaşamın seslerine bir şey yapamazsın maalesef. yatarken kulak tıkacı takmayı dene, hani şu iş makinelerinde kullanılandan.


  • miss antartika  (23.10.11 16:32:10) 
öğrenci evinde kalan arkadaşımın da böyle komşuları vardı. arkadaş kaç kere konuştu ama komşular bi türlü laftan anlamıyordu. arkadaşın dairesi binanın elektrik panosunun yanındaydı. komşular böyle çok ses falan çıkarınca şalteri indirip komşunun elektriğini kesiyordu :)


  • toshiro  (23.10.11 16:58:51) 
1-Taşınabiliyorsanız taşının.
2-Olmuyorsa onlar ne zaman ses yaptı hemen ses sistemi, onlar kesti siz de kesin.
3-Sakat tiplerse birinci maddeyi uygulayın.Nerede olduğunuzu yazmamışsınız, belki o bölgede başka tanıdıkları vardır size seve seve zarar vermek isteyecek.
  • grgn  (23.10.11 18:35:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.