[]

polonya 'ya mektupla para yollamak

sevgili western unionlar;

soyleki polonya gezimden cebimde kalan 40 zloty kadar bir param vardi. ben bunu havaalani kesmekesinde bozdurmayi da , kiz arakdasima vermeyi de unuttum. o para cebimde turkiye'ye kadar benimle geldi. burada bozdururum dedim ama doviz burolari zloty bozdurmuyor. buyuk ihtimal bozduran bi yer vardir ama zaten 20 liraya falan denk geliyor gerek de yok. hatira olarak saklarim demistim , ama kiz arkadasimla polonya'dayken bir taki begenmisti kiz arkadasim , salak gibi almadim o takiyi , simdi de icimde ukte kaldi.diyorum ki ben bu parayi kiz arkadasima yollayayim , o da kendisine o takiyi alsin. cok buyuk bir meblag degil zaten dedigim gibi 40 zloty=asagi yukari 20 tl yapiyor. yine de polonya sartlarinda dusunduyunde 40 zloty orada burada 40 lira nasil degerliyse oyle degerli. yani guzel para.

simdi normal yollardan-western union gibi- falan yollamaya kalksam bir suru ek ucreti var. astari yuzunden pahaliya gelecek. ayrica zloty olarak yolluyorlar mi onu da bilmiyorum.

ben de dusundum ki , mektup yolluyormusum gibi yollayayim , zarfin icine kagidin arasina koyarim. ama sorun su , gumrukte mektuplari aciyorlar mi? kontrol ediyorlar mi? gumruk gorevlisi parayi cebe indiregandi yapar mi?

simdi baktim da ptt ile polonya'ya mektup yollamak 1.5 lira , kutu gibisinden bisiyler yollamak 2.5 lira , maksimum 5 lira diyelim.

bu riski almaya deger mi? ya da riskli midir esasen?

baska onerebileceginiz yollar var mi? para euro ya da dolar gibi degistirilebilir kulvarda bir para degil , zloty , bunu gozonunde bulundurarak cevaplarinizi bekliyorum.

tesekkurler

 
ben ptt kargo ile büyük bir kutu içinde küpe göndermiştim litvanya'ya. 10tl tutmuştu, adam bakmadı içinde ne olduğuna ama gümrükte x-rayden geçiriyor olabilirler. zaten o para hiçbir işe yaramayacak sanki şansını dene gitsin.


  • baroni  (23.10.11 14:08:45) 
En kotu ihtimalle, o paraya bir sise zubrowka alırdım diye dusunursun o da gecer. Amerika'ya iki uc defa ptt araciligi ile para yollattım zarf icinde, problemsiz geldi. Dogum kontrol hapi, tarhana, bulgur ve baharatlar da problemsiz geldi. Yalniz dunya kupasi maclari sirasinda yolladiklari bankamatik karti Johannesburg'a gitti Jonesboro yerine o kadar (ki o da sonradan ulasti elime) Zannetmiyorum herhangi bir problem cikacagini.


  • topuksuz ayakkabi  (23.10.11 14:09:21 ~ 14:11:27) 
40 zloty hatıra olarak dursun. Bir 40 tl biriktir. Kız arkadaşının beğendiği takıyı internetten bul. www.amazon.com vesaire sitelerden. Hediye paketi seçeneği ile al. Kız arkadaşının adresini ver. Shipping vesaire ile 60 tl ye gelir en fazla. Kız arkadaşın sevinir. O kadar para için sürünme mektuptu kargoydu diye.


  • m3mphis  (23.10.11 14:11:08) 
iki kartpostalın arasına koy gönder. hiçbir şey olmaz.


  • dehri  (23.10.11 17:25:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.