[]

akıl verin bana

ey ahali, şöyle bi ikilemim var, siz naptınız/napardınız?

lisans bitince bi de master yapayım, aynı zamanda da çalışayım dedim. askerlik olmayınca iş bulamadım, koştum askere. ardından dönünce acele ettim, öğrenciliğin züğürtlüğünden kaçıp fulltime işe başladım, mastera zaman kalmadı zaten.

şuan ikinci öğretim mba, müh.yönetimi vs okunur ama bunlar bana bi uzmanlık alanı yaratmıyor. güzel bir bölüm okumak istersem de işe ara vermek zorunda kalırım.

bir iki sene çalışıp tecrübe edinince işe ara verip bi yurtdışı master vs ne kadar faydalı olur? beklediğim zarar mı olur, yoksa gitmem faydasız mı olur?

artık çalışmaya başladım, okula geri dönüşü yok mudur?


ya bunları dert ederken bi taraftan da düşünüyorum, çok mu hırs yapmış olurum, mis gibi işime gidip gelsem mi..
ikna edin beni, kafam rahat olsun

 
okul adonme sansın hep var, onu aklından cıkarma ancak, par akadın gibidir, bi ker tadını alınca donusu olmuyor.


  • bryan fury  (23.10.11 04:34:57) 
herkesin öncelikleri farklı. şimdi sana kim ne dese yalan..


  • 386 dx  (23.10.11 07:35:42) 
hayatta ne tür bir amacın olduğuna, elindeki seçeneklerden hangisinin seni mutlu edebileceğine iyice yoğunlaş. gerekirse, yazarak, çizerek bir hafta, hatta bir ay bu konuyu düşün. ama çok iyi düşün ve ne istediğine karar ver. sonra fazla zig zag yapmadan, hedefine doğru yürü. acele etmeden, telaş etmeden, panik yapmadan, sakin ve kararlı adımlarla yürü. kafan o zaman rahat olur işte. 5 yıl sonra kendini nerde görmek istiyosun? şurda. tamam. peki on yıl sonra? şurda, gibi. bunları bilirsen ona göre tedbirler alırsın, okursun, emek verirsin, kendini yetiştirirsin. kendine karşı acımasız olma ve başkalarıyla yarışma. sen kendi kabiliyetlerini ve imkanlarını biliyorsun. kendini, maaşını, statünü başkalarıyla karşılaştırıp moralini bozma. bi şeye inan ve o şeye ulaşmak için, elinden gelenin en iyisini yap.

daha önce yurt dışında yaşamadıysan, yurt dışı master sana farklı bir ufuk ve farklı bir bakış açısı kazandırır. ama seçeceğin konu, yukarıda sözünü ettiğim hedefine uygun olmalı. hayalinde bir çizgi oluşturmalısın ve bu master da o çizginin geçtiği noktalardan biri veya o hedefe giden basamaklardan biri olmalı.

mis gibi işinin, belirlemen gereken hedefe uygun olma ihtimali de var. hal böyleyse, ve o işte yeterince tecrübe biriktirebileceğine inanıyorsan, işine asıl. hayır, o iş hedefine hiç uygun değil, yurt dışı master çok daha uygunsa, o zaman master'ı planla.
  • compadrito  (23.10.11 10:49:04) 
Öncelikle @386dx +1

Nasıl bir iş? Eğitiminizle ilgili, sizi mutlu eden bir işse devam edebilirsiniz belki.Yok sırf para kazanmak için gidiyorsanız bırakın.Şöyle de bir durum var.Şu anda bu soruyu sorabiliyorsunuz çünkü aklınızda iki yol var.Belki seneye master istemezsiniz, içinizde kalır.
  • grgn  (23.10.11 18:49:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.