senin yerinde olsam, önce ameliyat olur, sonra askere giderdim. nefes alman zor olduğu için, özellikle uyku sırasında beynine yeterli oksijen gitmiyor. bildiğin gibi, beynin en önemli ihtiyacı oksijen. iki dakika oksijensiz kalsa, ölüyor.
ayrıca beynin uykuda dinlenebilmesi için de oksijene ihtiyacı var.
(bkz:
şişmanların havayı daha fazla kirletmesi) yazımda biraz anlatmıştım.
bu senin yaşadığında bir kısır döngü var. uykunda beynin oksijensiz kaldığı için uyanıyorsun. gecenin köründe aklına abuk sabuk düşünceler geliyor.
gece iyi dinlenemeyen beyin, gündüz konsantre olamaz. anlamaz, problem çözemez. gözün açık uyuklarsın, unutkan olursun. misal, iyi havalandırılmamış odada uyuyan insanlar, yataktan dinlenmemiş kalkarlar ve o günü verimsiz geçirirler.
ayrıca ameliyattan önce askere gidersen, askeri eğitimler sırasında iyi nefes alamadığın için çok zorlanır ve nal toplarsın. sana iyi davranmazlar. soğukta eğitim yapacak olursan, sürekli ağzından nefes alacağın için yani hava, ısınmadan doğrudan ciğerlerine gireceği için kolayca bronşit olursun.
ögp: ameliyatı erteleme. anlattığın durumda çok faydasını göreceksin.