[]

ulysses

ulysses i okumayı düşünüyorum. fakat filmini de buldum. ne yapayım, filmi izlesem kitabı okurken karışıklık olur mu? önce kitabı mı okumalıyım?




 
ulysses'in filmi nasıldır bilmiyorum ama, kesinlikle öyle bir şey yapmayın, ne kitabı okuduktan sonra ne de sırasında öncesinde filmi izlemeyin lütfen. Ulysses'i okumaya karar verdiğinize göre zaten edebiyat dünyasındaki yerini falan anlatmamın bir anlamı yok. alın ve okuyun. ingilizce okuyacaksanız daha kral olur. türkçe okuyacaksanız da eğer üsluptan keyif alarak ilk okumamı gerçekleştireyim başka bir şey istemiyorum diyorsanız gerek yok ama, kitabın içindeki simgeleri, tarihleri, oyunlar boku püsürü anlatan kitabı aynı zamanda Türkçe'ye çevirmiş NEvzat Erkmen'in "Ulysses Sözlüğü"nü alabilirsiniz. Zaten tek okuyuşta yüzeysel olarak kitap hakkında fikir edinmiş olursunuz.


  • sanal hayvan  (23.10.11 01:20:12 ~ 01:20:56) 
hocam kendinizi nora barnacle'ın yerine koyun bi önce. sonra okumaya başlayın. okurken bol bol bira için. bol bol dediysek mesela günde 10 bira falan değil. günde en az 50 tane siyah bira için. açın google earth'ü dublin sokaklarında gezinin. gerisi kendiliğinden gelecektir. iyi okumalar :)


  • reerer rique  (23.10.11 06:32:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.