[]

Sigarayı bırakanlara

Sigarayı yeni bırakmış biri olarak sormak isterim: hani böyle ara ara canınızın acayip sigara istediği, o an yapacak başka ne var bilemediğiniz, "bi tane yaksam şimdi ne biçim gider be" diye iç geçirdiğiniz anlarla nasıl başa çıkıyorsunuz?

"bi bıraktım daha da canım sigara istemedi" diyen polyannalar yazmasın. hani artık kendimizi kandırmayacaktık?*


 
abur cubur & kuruyemiş


  • kutsal bilgi kazani  (22.10.11 12:38:47) 
sakiz


  • fempusay  (22.10.11 12:48:59) 
su içerim, tıkınacak bir şey bulurum. PC'den oyun ya da film izlerim. 8 aydır içmiyorum.


  • maimai  (22.10.11 12:52:16) 
Bu kendini kandırmak değil, belki de canımın çekmesi için daha erken ama 3 aydır canım hiç sigara çekmedi. Ama canı çekenlerde suyun işe yaradığını biliyorum. Ne zaman akla sigara geldi, o zaman birkaç bardak su.


  • Rochefort  (22.10.11 13:01:28) 
8-9 ay önce bıraktım sigarayı. O günden beri sürekli spor da yapıyorum ama sağlam bir stres anında aklım sigaraya gitmiyor değil.
tiksiniyorum sigaradan, spor daha da uzaklaştırıyor fakat dediğim gibi ilk nefeste iğreneceğimi, boğazımın lağım gibi olacağını bilsem de hala stres anında aklıma geliyor sigara.
yani risk her zaman var fakat irade işte.
  • han20  (22.10.11 13:10:38) 
Allen Carr yönteminde bi nikotin canavarından bahsediliyor. O canavar nikotinle besleniyor ve siz sigara içtikçe güçleniyor. Sigara içmediğinizde ise o canavar her seferinde daha da güçsüzleşiyor.

Canınız sigara istediğinde içmeyerek canavarı güçsüzleştirdiğinizi ve yakında tamamen öldürebileceğinizi düşünerek bundan haz alabilirsiniz :)

Not: Biraz saçma gibi gelebilir ama bende valla işe yarıyor :)
  • sustain  (22.10.11 13:29:23) 
İşin trajik kısmı, allen carr yöntemindeki canavar bende de işe yarıyor fena halde. Nasıl zevk alıyorum, mna kodumun ibnesi geber demekten.
Eşşek kadar adamlarız nihayetinde ama.

  • Saat1  (22.10.11 14:01:31) 
sigara içme krizi 3-5 dk sonra gidiyormuş diye duymuştum.Ben yılbaşının hangover etkisinden sonra bırakmıştım 2 yıla yaklaşıyor.Hale arada canım ister yerine birşey koymak imkansız bence sadece o an isteğin geçmesini bekliyorum.


  • hystarie  (22.10.11 15:00:32) 
tespih al. ne zaman canın istese salla. tespih iradenin vücut bulmuş hali olsun. mis...


  • jack of shades  (22.10.11 17:11:09) 
deli gibi çay içiyorum hani cidden çaya asılmış durumdayım yemek yemiyorum genelde atıştırmalarla günü geçiriyorum çünkü fakettim ki en büyük istek yemekten sonra geliyormuş. ayrıca belirteyim başkalarında nasıl oldu bilmiyorum ama benim istegim ilk haftalarda yokken bu hafta (3 hafta bitti 4. hafta başladı) iyice coşmuş durumda.


  • exodia  (22.10.11 17:55:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.