[]

Viyana - Apple store Hakkında birkaç soru..

Merhaba bu bayramda viyana'ya gideceğim. Viyana'dan kendime Iphone 4S almak istiyorum ancak, sadece 4-9 kasım arası orada olacağım. Sorularım şudur ki,

1-şu anda avusturya online apple shopta apple 4s unlocked siparişi veriliyor (shipping de 1-2 hafta gözüküyor)ve 840 euro olandan 140 euro gibi bi vergi alınıyor. Ben bu 140 Euroyu vergi indirimi olarak almam için ne yapmam lazım.

2- online shoptan almazsam 4kasım 9 kasım tarihlerinde alabileceğim mağaza var mıdır ?

3- online shoptan alırsam da 4ü ve 9 kasım arası kargoyla değil de shop'un kendisinden alabileceğim bir durum olur mu ?

4- Amerika'da da bir arkadaşım var bayramda gidip gelicek olan amerikadan almak daha mı mantıklı ? oradaki vergi iadesi nasıl bilmiyorum yapılıyor mu yapılmıyor mu ?

edit :4 için araştırmak lazım yani
yeni sorular :
5 -store.apple.com burada 640 euro iken ww.gsmshop.at adlı sitede 1139 euroya satılıyor neden bu kadar uçuk bir fark var ?

6- Online satış yapan fiyat bakabileceğimiz siteler var mıdır viyana için ? Hepsiburada tadında siteler dahi olur.



teşekkürler

 
4'e cevap:

answers.google.com

ABD'de satış vergisi federal bir vergi değil. Dolayısıyla eyaletten eyalete değişiyor. Newark'ta ve JFK'de böyle bir şey yok benim bildiğim.

www.window.state.tx.us
  • compadrito  (22.10.11 12:23:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.