[]

Mysql Database veri girişi yardım !!!

bir proje için elimdeki metinleri mysql database girmem lazım. ancak çok fazla veri var. veriler bir satır başlık ve paragraftan oluşuyor. amaçladığım bir kod yazarak bu verileri otomatik olarak girmek. tüm içerik tek bir word dokümanında olacak. kod ilk paragrafı başlık kısmına, altındaki paragrafı içerik kısmına girecek, yeni bir eleman oluşturup 3. paragrafı 2. elemanın başlık kısmına, 4. paragrafı 2. elemanın içerik kısmına girecek. bu şekilde tabloyu dolduracak. bu şekilde bir kod yazmak ve veri girişi yapmak mümkün müdür?




 
ilk aklıma gelen (en amelece yöntem olabilir)
verileri excel e alırsınız, ilk hücre başlık ikinci hücre içerik 3. hücre formüller gerekli kodu oluşturur (böylece altalta 1000 tane komut satırınız olur)
sonra o komut satırlarını bir batch file içine yazıp komut satırından çalıştırırsınız (acaba??)
  • kisa  (21.10.11 17:18:55) 
verileri excele alabilirseniz zaten doğrudan import edebilirsiniz. ama dediğiniz şey yapılabilir bir şey, word dosyasından çekmek nasıl olur bilmiyorum mümkün mü ama php ile filan "\n" lerden filan ayırarak yapılabilir.


  • ocanal  (21.10.11 17:27:33) 
wordden excel atmak çok sorun olmaz sanırım


  • kisa  (21.10.11 17:35:07) 
ya zaten o verileri excel'e aktarma kopyala yapıştır şeklinde olmayacak mı. öyle bişey yapacak olsan direk database'e koyarsın. bir şekilde word'deki bilgileri çekip database'e aktarmak mümkündür tabii. halihazırda kodlama bilgin varsa internette bi miktar araştırma yapıp yazabilirsin gibi.


  • tepedeki psychedelic adam  (21.10.11 18:15:50) 
excel'e atarsam çözerim ancak bir girdi formu yaparak tek tek atmaktan bir farkı kalmayacak. benim yapmak istediğim herbir paragrafı bir eleman olarak algılamasını sağlamak.


  • tirtirlitestere  (21.10.11 19:27:04 ~ 19:27:21) 
ne yapılabilir?

word içeriğini not defterine aktarıp dosya.txt olarak kaydetsek,

bir php programcığı ile dosya.txt'yi açıp,
\n'ler arasında bulunanları tek ve çift diye ayırıp,
tekleri başlık çiftleri içerik olarak mysql'e kaydedip bu işi yaparız diyorum.

<?php

// mysql veri tabanına bağlanma işlemleri yapılacak...

$data = file_get_contents("dosya.txt"); //dosyayı oku
$data = explode("\n", $data); //her yeni satırı ayır
for ($i=0;$i<count($data);$i+2) // $i+2 belki de $i=$i+2 olacaktır emin değilim
{
mysql_query("
INSERT INTO tablo (baslik, icerik) VALUES({$data[$i]},{$data[$i+1]})
); // veri tabanına ekle
}
?>



txt dosyası şöyle olmalı;

baslik
icerikicerikicerik
baslik2
icerik2icerik2icerik2
...
  • turkay  (21.10.11 20:29:55 ~ 20:30:35) 
turkayın önerisiyle aşağıdaki haliyle çalışır hale getirdim. tek sorun türkçe karakter sorunu. txt soyasını save as yaptığımda UTF-8 oalrak kaydettim. internet üzerinden açtığımjda karakterler düzgün görünüyor. database tablosu oluştururken tip olarak TEXT ve UTF8 i seçtim. php sayfasının charset değeri UTF-8. gene de türkçe karakterlerde sorun var


<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "www.w3.org">
<html xmlns="www.w3.org">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>

<?php
$connection = mysql_connect("serveradresi",
"kullanıcıadı",
"şifre");

mysql_select_db("databaseadı", $connection);





$data = file_get_contents("den.txt");
$data = explode("%", $data);
$j=count($data);

for ($i=0;$i<$j;$i=$i+2)
{
$k = $i + 1;
mysql_query("INSERT INTO deneme (baslik, icerik) VALUES('$data[$i]','$data[$k]')");
}

mysql_close($connection);
?>






</body>
</html>
  • tirtirlitestere  (22.10.11 00:10:20 ~ 00:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.