[]

kene ısırığı vs. sinek ısırığı

Beni kenenin mi sivrisineğin mi ısırdığını nasıl anlayabilirim? Birkaç saat önce bir hayvan ısırdı ama ne ısırığı çözemedik. Böyle şişti biraz orası ama kocaman şekilde. Görünürde kene falan yok, görünürde bir delik falan da yok. Ama sivrisinek o kadar ısıramaz gibime geliyor dev ısırık gibi.




 
sert bi şişlik ve kızarıklık varsa örümcek de ısırmış olabilir.bir de nerde oldu bu olay?


  • lilidance  (22.06.08 00:27:30 ~ 00:28:04) 
kene kafasını gömer, sökene kadar da çıkmaz.


  • kimlanbu  (22.06.08 00:32:55) 
sivrisinek kesin.

ben üç hastaneye gittim aynı durumdan. dalga geçtiler benle. kene ısırırsa orda kalır, sen almadıysan.

iki: kene ısırığı şişmez.

stilex diye bir krem var onu verdiler. o da sivrisinek ısırığına alerjisi olanlar içinmiş.

merak etmeyiniz birşey olmaz.
  • patlamismisir  (22.06.08 00:39:16) 
hmm örümcek ısırığına benziyor evet, örümceklere müsait bir yerdi. taşta oturuyordum ama otluk da vardı. kene kesin çıkmaz mı? ben düşenler de oluyor diye biliyorum. bir de yanmayı başladı sanki orası be.

ben görmeden baya kaşıdım ama kene olsa en kötü izi kalır parçası kalır falan di mi?
  • colg fusion  (22.06.08 00:39:21 ~ 00:40:27) 
kene ısırıp kaçmıyor, deri altına giriyo, orada kanını emiyor. o yüzden kene değildir.


  • baldur  (22.06.08 00:43:00) 
kene düşebilir evet, hatta tamamen derinin altına girip gözükmeye debilir.


  • desdinova  (22.06.08 01:08:01) 
Kene ısırığında kene siz çıkartıncaya kadar değil de, yeteri kadar büüyklüğe ulaşıp daha fazla kan ememeyeceğini anladığı zaman da vücudunuzdan ayrılabilir. Daha doğrusu vücudunuzdan "pıt!" diye düşebilir. Bu da onun nohut büyüklüğüne ulaşması anlamına gelir. Kene ısırığı ile geçen yıl başı belaya giren biri olarak diyebilirim ki; ateş, hâlsizlik, bulantı, baş ağrısı gibi belirtlerden herhangi biri görünürse kene ısırığından şüphelenebilirsiniz. Ayrıca kenelerin hepsi KKKA yapmıyor. O kadar tedirgin olmayın. Ama, her ihtimale karşı doktora gidin bence. Sivrisinek ısırığı bile olsa, en fazla sizinle dalga geçeceklerdir. Hayatınızdan önemli değil bu da.


  • nuage  (22.06.08 01:34:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.