[]

c proglama dilinden anlayanlar?

şimdi f1 ve f2 kayıtları var içerlerinde tam sayı olacak şekilde uzunlukları bilinmeye iki dosya var bu iki kayıdın birleşimini bulan algoritma şu şekilde

funtion merge (file f1, file f2, file f3)

get next record from f1 into x get next record from f2 into y
while(not eof(f1) or not eof(f2))
if x < y then
write x to f3 get next record from f1 into x
else
write y to f3 get next record from f2 into y
end-if
end-while


Benim bunu kesişimini bulan algoritmaya çevirmem lazım bilenler bi el atabilir mi?

 
yazman gerekiyorsa otur yaz, uğraş biraz. algoritması da hazır. bunu yaptırdıktan sonra ne öğrenebiliceksin ki. al sana keywordler:
(bkz: fprintf)
(bkz: fscanf)
(bkz: feof)
  • tepedeki psychedelic adam  (20.10.11 22:25:22 ~ 22:27:28) 
eğer dosyalardaki kayıtlar küçükten büyüğe sıralı değilse verdiğiniz algoritma çalışmaz, onu söylemeyi unutmuşsunuz sanırım.

kesişim için de (sıralı olduğu varsayılarak):
if x == y then
write x to f3, get x from f1 get y from f2
else if x < y then
get x from f1
else
get y from f2
end-if

şeklinde değişecek oradaki while loop'un body'si.
  • simendiferlerin efendisi  (21.10.11 05:54:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.