[]

Şarkıyla ilgili yorumunuzu almak istiyorum.

Bir beste yaptım. Çok açık ve net bir şekilde begendiginizi, begenmediginizi, ya da surasi soyle olsaydi dediginiz bolumleri duymak isterim. (teknik ses problemleri disinda)

Stüdyoda kaydetmeye ve bir sarkiciya vermeye deger mi sizce?

durdurun zamanı

www.youtube.com

çalan benim. söyleyen arkadasim.

tesekkurler simdiden.

 
sözlerini bi' de buraya yazabilir misiniz bazı kısımları pek anlaşılmıyor

edit: kötü değil ama sözlerde farklı, etkileyici bi' şey yok. ama profesyonel, bilindik bir şarkıcı söylese tutar bence.
  • hesabım silindi kırgınım modlar  (19.10.11 21:35:24 ~ 21:45:39) 
(bkz: #25800022)


  • la traviata  (19.10.11 21:38:03) 
sonuna kadar dinledim. kesinlikle yıkıcı olmak amacında değilim. piyasadaki pek çok besteden daha iyi lakin kim söyler ya da insanlar beğenir mi bilmiyorum. kötü değil ama çok farklı da değil. romantik american filmi soundtracklerini anımsattı bana. sürekli bir akış var ancak bir şey eksik, belki biraz daha melodik olmalıydı ya da nakarat diğer bölümlerden daha rahat ayırt edilebilirdi. bunun dışında şarkıcılar neler okuyorlar, siz neden vermeyesiniz? ben olsam imkanım varsa stüdyoda kaydeder, birilerine yollardım. sonuçta siz yaptığınız işe gerçekten inanıyorsanız, başkalarının onu iyi veya kötü bulması çok önemli değil.


  • 9kuyruklukedi  (19.10.11 21:39:23) 
beste güzel. sağlam bir prodüksiyonla tamamdır. yalnız 38'de bozuk bir ses çıkıyor. aynı ses ileride de çıktığı için yanlışlıkla basılmadığını farzediyorum. şarkının tonuna aykırı bir nota basıyorsun heralde. ciddi kulak tırmalıyor.


  • mayeskuel  (19.10.11 21:40:02) 
piyasadaki çoğu şarkıdan çok daha kaliteli. piyano çok güzel ama bence vokale bir başkası daha iyi gidebilir.sesi az duyuluyor.


  • karçocuk  (19.10.11 21:40:42) 
kardeş, beste çok arak duruyor. bana pek hitap etmedi ama piyasa koşullarını bilemem.


  • kalinixta agapi mou  (19.10.11 21:41:16) 
@mayeskuel

00.38'de mi? bakayim bir. o an yanlis basmis da olabilirim. direk armonik bir hata da olabilir : )
  • la traviata  (19.10.11 21:41:24 ~ 21:42:01) 
Sozler siradan ve hafif kalmis gibi geldi bana,muzigin akisi guzel ama genel olarak nakarati,cikis ani cok belli olan,bir kac kez belli sekilde nakarat tekrar eden sarkilar akilda kaldigindan tutuluyor,nakarat daha sivri,daha belli olabilir


  • eggirl  (19.10.11 21:43:01) 
Bir kısmı ''belki üstümüzden bir kuş geçer''i andırdı bana. (0:39 - 0:53) Ama geneli güzel ve piyano için tebrik ediyorum.


  • benceböyle  (19.10.11 21:43:23) 
@karçocuk

www.youtube.com burda gercek sesini duyabilirsin arkadasin. igrenc ses sisteminde anca o kadar oldu. ama tabi yine de sesini begenmeyebilirsin, zevk meselesi. tesekkur ediyorum cok.
  • la traviata  (19.10.11 21:43:32) 
@kalinixta

tesekkur ediyorum. ogrencilerimle birlikte cikarmistik bunu, yani o donemde yazmistim ben onlar da sahit olmustu. o yuzden onlardan cok objektif yorum alamiyorum cunku onlar dinlediginde hep o gunlerimizi hatirlayip mutlu oluyolar.

senin dedigini de duydum ama baskasindan. kismet : )
  • la traviata  (19.10.11 21:44:38) 
@eggirl

belki bu yorumlar dogrultusunda yarisini degistirip oyle bir de kaydederiz stüdyoda. sagol
  • la traviata  (19.10.11 21:45:13) 
ikinci dinleyişimden sonra:
"ne olduysa kayboldun, gittiğin günden beri mutsuzum" kısmı ciddi bir şekilde yüksek sadakatin çok sevdiğim belki üstümüzden bir kuş geçer şarkısının "dolaşalım kumsallarda, çılgın kalabalık artık uzaklarda" kısmını andırıyor.

  • 9kuyruklukedi  (19.10.11 21:46:44 ~ 21:47:20) 
@benceboyle

hmm onu da dinliyim tekrar.
ya insan kompozisyon bolumu okumayinca belli sınırlarda kaliyor. armonik bilgi eksikliginden veya iste bazi incelikleri bilmemekten olabilir. ya da hayal gucu eksik kaliyordur kimbilir.

bir parcam var mesela, çello girişli ve ferhat göçer sarkilari tadinda bir sey. bir de onu kaydedelim bakalim.
  • la traviata  (19.10.11 21:46:54 ~ 21:51:53) 
la traviata, şarkı kötü değil ama diğer şarkıları anımsatan bi yanı var, iniş çıkışlarda birkaç değişiklikle mis gibi olabilir bu şarkı. bence üzerinde biraz çalışırsan süper bişi çıkabilir ortaya. yani bi karakter katman lazım şarkıya. şu hali bana hep "hangi şarkıdan esinlenilmiş" düşüncesi verdi. ama dediğim gibi, temiz bi stili var, naiv ve akıcı. üzerince çalış, bırakma sakın.


  • kalinixta agapi mou  (19.10.11 21:48:15) 
@9 kuyruklukedi

onu hatirlatmasi cok dogal. bunu soyle aciklayabilirim.

diyelim la minördeyiz ve la ile baslayan bir cumlemiz var ("ne olduysa")

sonra hemen la minörden fa majöre inis yapiyoruz ve yine la ile baslayarak ("kayboldun") diyoruz.

biraktigi etki dedigin sarkidaki etki gibi olur. cunku iki akor kurulumu arasinda sadece tek bir nota farki var (bi tanesi la-do-mi, digeri la-do-fa) ve her iki kurulumda da melodi ayni (la-si-la ne olduy sa, la-si-la kay bol dun). bunu daha pek cok sarkida gosterebilirim ornek olarak.

tam tersini mesela my immortal'in basinda da gorebilirsiniz piyanonun ilk basladigi anda.
  • la traviata  (19.10.11 21:50:09 ~ 21:51:36) 
@kalinxta

yorumlardan sonra, ben de ayni fikre gelmeye basladim. en iyisi modifiye etmek :)
cok isterdim iyi bir besteci olabilmeyi. piyanist de degilim, kompozitor de. yine de insan cok mutlu oluyor, kendine ait bir seyi olunca.
  • la traviata  (19.10.11 21:52:46) 
şimdi sesini daha net duydum. sesi güzelmiş bence. bu arada bence birilerine verin şarkıyı.


  • karçocuk  (19.10.11 22:04:42) 
@mayeskuel

simdi tekrar baktim.
38'de kromatik bir cikis var. yarim ses, yarim ses. tirmalayan o sanirim. ama o parcalarda yapilan bir sey.

mesela ornek olarak seyi veriyim. doga icin cal 2'deydi sanirim uzun ince bir yolu calarlarken, "gidiyorum gunduz gece" dedikten "bilmiyorum ne halde" demeden hemen onceki mezurda kromatik bir inis olur dın dın dın. o kromatik inis ve cikis gibi. belki bu ve benzeri gecislere cok asina olmadiginizdandir. bilemedim : )
  • la traviata  (19.10.11 22:11:16 ~ 22:14:38) 
asil merak ettigim sey, bu parcaya piyano disinda hangi enstruman kullanilabilirdi?

girise veya araya. baska bir tad yakalanabilir myidi? yoksa sadece piyano mu kalmali onu bilemedim.
  • la traviata  (19.10.11 22:20:02) 
sıradışı değil ama gayet başarılı. iyi bir düzenlemeyle çok daha iyi hale gelecektir. ancak coşkuyu arttırmak ve tek düzelikten kurtarmak için bu şarkının kemana ihtiyacı var. araya güzel bir keman solo yakışır. yine sona da nakarat bitiminde kemanla coşkuyu arttırıp son kez yüksek perdeden nakarat tekrar edilip o şekilde bitirilebilir.


  • holydreamer  (19.10.11 22:58:23) 
Keman fikrine katılmıyorum öncelikle.

Diğer söyleyeceklerimse; şarkının tansiyonunun arttığı ve solonun girdiği bir ilgili minör geçişi olabilir. Karar sesin minöre geçtiği bir solo partisinden bahsediyorum. Bu solo için de kulağım elektrik gitar aradı açıkçası.
  • bitti  (20.10.11 02:49:51) 
Kötü değil ama vasat, sıradan. Sizin müzik bilginizden çok daha iyi işler çıkar bence.

Birileri alıp albüme koyar mı? Olabilir. Romantik prenslere götürün ama piyano partisyonu çok "akademik" kalmış şarkının "pop"luğunun yanında, birkaç enstrümanla düzenleme yapıp kaydedin derim. Hatta piyano yakışmamış, düzenleme yapmasanız da birine dinletecekseniz çıplak sesle dinletin (veya daha vurgusuz bir piyanoyla) diyebilirim.
  • sourlemonade  (20.10.11 11:18:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.