[]

Elektronikçiler birkaç sorum var

1)‘VEYA’ kapısı diyot dışındaki diğer elektronik elemanlarla
oluşturulabilir mi?Nasıl oluşturulabilir?
2)‘VEYA’ kapısının kullanım yerlerini yazınız.
3)‘DEĞİL’ kapısının temel görevini (kullanım amacını) açıklayınız.
4)‘DEĞİL’ kapısının kullanım yerlerini yazınız.

 
google'da arasan? bu kadar kolaya kaçarak elektronikle anlaşamazsın.


  • mesopotamian  (19.10.11 15:37:35) 
5- sonra da print alip okuluma postalayiniz.



bu tarz seyler yuzunden artik sorulara cevap yazma istegim kalmadi.
  • artisnot  (19.10.11 15:38:18 ~ 15:40:45) 
@mesopotamian

googleda aramak zaten ilk akla gelen şey.cevap bulamayınca buraya konu açtım zaten.cümlelere bakınca aşırı temel ve kolay sorular gibi gözüküyor fakat ben aradığım cevapları bulamadım.kolaya kaçmak zorundayım çünkü cevaplar acil lazım ve elektroniği bugün anlamasam da olur.

@artisnot

soruların cevaplarını ödev için istediğim belli.cevaplarının 1-2 şer satırdan ibaret olduğu da.cevap vermek istemiyorsan vermeyebilirsin.fakat "ödevini kendin yapmalısın.böyle hazıra konarsan hiçbirşey öğrenemezsin.o yüzden cevap yazmıyorum" edasıyla sitelerde açılan konuların amınakoyan hoca tarzı bir cevap vermen ikimize de fayda getirmez.cevap vermeyeceğine göre şunu yazmayabilirsin.sen konuyu baltalamamış olursun ben de cevap beklemeye devam ederim.
  • amusan  (19.10.11 15:50:26) 
@amusan
insan bir lutfen yazar, basina ya su kadarini ben yaptim suraya kadarini bilmiyorum bir el atin der, seninki ise sanki maasli eleman tutmus gibi yazin bunlari sabaha kadar hazir olacak edasiyla direktifler.

  • artisnot  (19.10.11 15:52:45) 
bence bu şekilde soru soranı ezeceğinize vereceğiniz cevaplar ile kafasını az buçuk karıştırıp müteala yapmasındansa araştırma yapmasına sebep olabilrdiniz hem belki arada konuyu merak edip araştıranlarda çıkar tiramisuya kaç gram şeker koyacam diye bi kız atlasa 100 kişi cevap verionuz google da yok mu !


  • K_U_Z_E_YY  (19.10.11 15:58:42) 
@artisnot
kimseye bi direktifte bulunmadım.hadi beyler çözün yazmadım kimseye.isteyen cevap verir isteyen vermez.hadi beyler bi el atın lütfen yazsam fikrin değişecek mi?ortadaki yine bir ödev.tamam konuda lütfen yazmamışım nezaketsizlik olarak görüyosan alttaki tüm konuları bi açıp bak.kaçında lütfen bi cevap verin ifadesi var veya bunun yüzünden tartışma çıkıyor.sadece lütfen yazmamama takıldıysan tartışmanın da bir anlamı yok

  • amusan  (19.10.11 16:02:07) 
@K_U_Z_E_YY
google da olan seyi burada soran kisiye kiz erkek trans olsun farketmez ben cevap vermem, google da olan seyi de sormam.
madem bu kadar cozumun parcasi olmak istiyorsunuz, bu sekilde bicimsiz soru sorani elestireni-elestireceginize arzu ettiginiz sekilde cevaplar yazin.

bu soru duyuru degildir, test kitabindan firlamis gibi duran duyuru olmaz, forumda yazilsa silinir o derece.
  • artisnot  (19.10.11 16:04:17 ~ 16:04:50) 
@amusan
kotu ornek ornek degildir, birisinin uslubunu begenmezsem cevap yazmamak ve elestirmek hakkimdir, moderasyon siler silmez kilitler ucurur onu da kendileri bilir.
duyuruyu sezen aksu kavgasina dondurmemek icin ben artik yanit yazmayacagim.
  • artisnot  (19.10.11 16:07:09 ~ 16:08:32) 
@artisnot
başta "ödevini yaptırıyorsun enayi miyiz biz kendin yap" tarzı bir cevap vermeyip uslubumu eleştirseydin konu bu kadar dönmezdi.nese bence de uzatmanın alemi yok

  • amusan  (19.10.11 16:16:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.