[]

acemi şöför

ya arkadaş biz araba aldık ama ben yolda giderken bomboş yol olsa bile 40'ı geçmemeye çalışıyorum. 3. vitese çok nadir atıyorum. geri geri gidemiyorum ve genelde alışmak için akşamları sürüyorum boş yollarda. normal trafiğe çıksam dur kalk yaparken arkamdaki yanımdaki arabalardan heyecanlanıyor istop ettiriyorum arabayı. nedir bu işin çözümü ağa ? siz nasıl yapıyordunuz ? adana trafiği çok pistir sabırsızlar. sarı yanınca korna sesleri yükseliyor. daha ben debriyaj gaz ayarını yaparken çok korna çalınıyor kalabalık yollarda. cesaret verici konuşun hevesimi kırmayın :D




 
pratik yapacaksin hocam, her sey pratikle oluyor.

aceleci olma, devam calismaya. el aliskanligi kazandiginda cok daha kolay gelecek. ayrica korna seslerine aldiris etme. herkes 6 aylik arkadas.
  • entrapmen  (19.10.11 13:24:28) 
boş bir alanda bol bol dur-kalk alıştırması yap. pratik pratik pratik.


  • zgrydn  (19.10.11 13:27:49) 
trafiğe çıka çıka aşcaksın bunları,, korkak olma..hız yapmayada alıştırma kendini nasıl alısırsan öyle gidior ondan sonra...İlk başlarda ışıklarda flaan durup kalkarken elin ayağın birbirine dolanıveriyor heyecandan..gayet normaldir...aşabilirsin ama...sonra sende aynı şeyi yapacaksın :)


  • ataman  (19.10.11 13:27:53 ~ 13:29:39) 
el frenini indirmeyi unutma :) bu işin bir tek yolu var o da pratik. kullandıkça açılacaksın. kimse anasının karnından şoför doğmuyor. önemli olan şey sürekli bir dikkat içerisinde olmak ve gideceğin yolu bilmek.


  • holydreamer  (19.10.11 13:28:53) 
Akşamki sürüşlerde arabayı yarım debriyajla kullan.Debriyajı aniden bırakmamaya alıştır kendini.Özellikle geri kalkışlarda ayağın debriyajda olsun ve arabayı hafif hafif kımıldat.Duracağın zaman debriyaja tam bas.Aracın bağırmasını kısa sürede önemseme.

Kendiliğinden zaten birkaç günde düzelecek emin olabilirsin.
  • lebanon  (19.10.11 13:32:01) 
dur/kalk için antreman yap.
diğerler konularda zaten zamanla pratiklik kazanacaksın.

  • seyduna6687  (19.10.11 13:40:04) 
hiç stres olmayın. onların sabırsızlığı, bırakın beklesin. kimse beynine bu konu hazır yerleştirilmiş olarak doğmuyor.
bol bol pratik yapın, ama bence direkt trafiğe çıkarak yapın. boş yollarda o paniğiniz geçmez sanki.

  • Phoebe  (19.10.11 13:40:18) 
  • compadrito  (19.10.11 14:04:44) 
ben arkadaşlarıma "aga bana araba kullanmayı ögret"dediklerinde alıp sadece dur kalk yaptırıyorum saatlerce sonra geri geri sürmeyi ögretiyorum. eger dur kalk olayı tam halledersen trafikte arkadan araba geldiginde heyecan yapmazsın bilirsin ki sorunsuz kalkacak araba bir kaç saat dur kalk çalış elindeki arabaya iyice alış nerede ne yapman gerektiginde sonra trafige çık 4lülerini yak sagdan git uzun uzun bunu yap aceleye gerek yok kimse anasının karnında ögrenmedi bazımızın imkanı vardı çocuklugundan beri babası araba kullandırdı bazımız yeni ögrendi. acele etme mümkün oldugunca sakin ol.eger hala heyecan yapıyorsan direksyonu halledeyim dersen mümkünse dizel bir arabayla hatta tercihen clio ile trafige çık.


  • exodia  (19.10.11 17:07:01) 
valla sahsen ben trafige cikmadan once bir egitmen ile toplamda 4 saat araba surus egitimi aldim. onlarin arabalarinda 2 tane debriyaj ve 2 tane fren oldugu icin, tehlikeli durumlarda egitmen frene ya da debriyaja basiyordu. dur kalk, paralel park vs. bilgileri de gayet net ogretmisti.


  • hven  (20.10.11 01:10:15 ~ 01:11:16) 
Oncelikle araba kullanmanin basit bir sey oldugunu kafana yerlestirmelisin, sakin olmalisin, arabayi gec kaldirman, biraz sert fren yapman ya da istop ettirmen dunyanin sonu degil. Araba kafasina gore bir sey yapmaz, tum kontrol sende. Heyecanlanmamak icin de etraftaki diger suruculerin de alti ustu senin gibi insan oldugunu dusun. Arkana yaslan, kendini rahatlat, hafif hareketlerle dokun pedallara.
Bos bir araziye gidip arabanin kontrolune alis oncelikle. Durus-kalkis denemeleri yap, bos alan bulursan bol bol yokus denemesi de yap. EN ONEMLISI kendi arabanin kavrama noktasina bi alis once, ondan sonrasi kolay.
Musait yerlerde bol bol park denemesi yap, kimsenin seni rahatsiz etmeyecegi, yolu tikamayacagin bos bir yerde yapmaya bak.Trafige kapali alanda park denemesi yaparken arabayi yanastirirken nereye ne kadar yaklastini kestiremediginde o haliyle cek el frenini inip bak neresi ne tarafa gitmis arabanin, sonra tekrar bin sok arabayi yerine. Boylelikle 3d algilama kapasiten artacak ki erkeksen bir adim ondesin bu konuda, ciddiyim.

Arabanin kontroluen alistiktan sonra bol bol trafige girin, cekinmeyin, onde durunca siz de durun, ilerleyince siz de ilerleyin, simple. Bizim ulkede millet yogun trafikte marifet sanip saga sola solucan gibi girmeye calistigi icin yogun bir yolda kavsakta kim nerede nereye giriyor belli olmuyor, yeni baslayabn birine de bu cok karisik gorunuyor, olay basit aslinda.
Unutma, etraftaki tum suruculer siradan insanlar, sabirsizlanip daaaat diye kornaya abanmalarini fazla umursama.
Bizim aptal kulturumuzde arac kullanma konusunda acemi olmak utanc verici bir sey gibi algilanagelmis.
Hele camdan kafayi cikartip acemi kadin surucuye "kardesim bilmiyorsan cikma yola" diyenleri arabadan indirip sopayla dovesim geliyor.

Taaa 2011'in duyurusuymus yeni farkettim ama yazdigim bosa gitmesin bari:)
  • stavro  (14.07.15 21:35:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.