[]

Ankaralılar, kombileri açtınız mı?

Ben bir kaç gündür artık yaksam mı yakmasam mı diye üşüyüp duruyorum, özellikle zamdan sonra iyice korkar oldum doğalgazı kullanmaya. Siz açtınız mı kombileri? Yoksa henüz donmadan kombisiz yaşamak mümkün mü?

Bir sorum daha var aynı konuyla ilgili. Yatağımı da çalışma odama taşımamla, tek başına yaşayan ben, artık evin yalnızca bir odasını kullanır oldum. Kombiyi açtığımda yatak odası ve oturma odasının radyatörlerini kapatırsam bana ekonomik olarak ya da kapatmadığım odayı ısıtmak konusunda faydalı olur mu?
Ya da kombiye bir zararı olur mu? Bir ara peteklerin çoğunluğunu kapatmak kombiyi bozar filan gibi bir şeyler duymuştum, atıyorlar mı acaba?

Ve son soru. Tek yaşadığımı söylemiştim, çalışma saatlerim de klasik memur saati olduğu için ben akşam eve 18'de gelip, 22'de de yatıyorum sayılır. Sabah da 7'de çıkıyorum evden. Benim durumumda kombiyi açıp kapamak mı daha mantıklı olur, sürekli en kısık ayarda yakmak mı?

Off.. insanın kendi parasını harcaması ne zormuş :(

 
evin yalıtımına, cephesine göre falan değişir. mesela şu an bizim evde kombi yanmazken evin içi 22 derece ama anne baba üşüyor yine de 23- 24'e ayarlıyorlar. ama ananemlere gidince akşamları üşüyorum baya, yanmasına rağmen.

ama yine de yorgan altında çok da üşünecek bir hava yok şu an için, yakmasanız da olur sanki.
  • burbat  (19.10.11 10:58:31) 
12 ekimde açtık biz yav


  • primetime  (19.10.11 11:22:16) 
aynı durumdayım tamamen. ben gelince yakıyorum yatmadan kapatıyorum. sabah ta evden çıkana kadar elektrik sobasıyla idare ediyorum. doğalgaz tam soygun, evlat acısı gibi valla


  • n62  (19.10.11 11:24:32) 
ben kombili evde yaşarken işe giderken en kısığa alırdım, gece de yatacağım zaman ya da tv izliyorken falan battaniyemin altına girer en kısığa alırdım. zaten polar bir pijamam vardı, ayaklarımda da çorap üzeri patik. kapatırsan daha masraflı olur senin için. aç kapa kombi kendisini tekrar çalıştıracak vs.
benim evimde ben bir odanın peteklerini kapatır, o odayı kullanmazdım. bence tasarruflu idi.
şimdi merkezi sistemdeyim, 10 gündür yanıyor kaloriferler.
  • bitter cikolata  (19.10.11 11:29:33) 
biz de yakıyoruz valla.okula giderken kapatıyoruz ilk gelen yakıyor ama öyle cayır cayır değil tabi


  • damla cikolata  (19.10.11 12:04:44) 
çoktan açtık


  • mahnita  (19.10.11 12:07:52) 
40ta yakıyoruz biz evdeyken


  • muratk18  (19.10.11 13:37:59 ~ 13:38:18) 
açtık, en düşük seviyede yakıyoruz. 5 gündür falan.


  • boo ya moon  (19.10.11 19:23:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.