[]

Siz olsanız askere ne zaman giderdiniz?

Tabi böyle sorunca sanki seçmemize izin varmış gibi oldu ama ben yine de sorumu sorayım:

- Yeni girdiğiniz bir iş var. 1 sene tecrübe kazanmadan ayrılmak istemiyorsunuz.

- Uğraşıp girdiğiniz bir yüksek lisans var. Tezini yazamamışsınız. Türlü meselelerden tecil olmuyor ve Aralık 2011'de asker olacaksınız.

SENARYO A: Git paşa paşa yap askerliğini. Kafan rahat olur. Hem yazın başında gelirsin kısa dönemse. Teze de devam edersin atılma kalktığı için. İş de bulursun heralde. Aslansın kaplansın.

SENARYO B: Ağustosa kadar bakaya kal. İki celp dönemi. Tezini bitir. İş yerinde 1 sene tecrübe edin. Askerlik bitince iş arama sonra. Tabi seni yakalamasınlar diye kaç. Askere gitmeden önce ceza öde. Kaçak olduğun sürede kafan hep askerde olsun.

Hangisi?

 
1 sene çalıştığın yerine askere gidip geldikten sonra dönemeyeceksen ve yeni bir iş arayacaksan eğer ben askere git derim. şurada aralık'a 1 ay kaldı zaten. 2 dönem bakaya kalmak pek de iyi değildir herhalde.


  • baldur  (17.10.11 23:38:13) 
şu ana kadar tezini bitirememişsen, bakaya kalınca da bitirememe olasılığın var unutma. sonra hem bakaya kalıp hem tezin ortada kalmasın da:) kafana koyacaksan tezim bitecek diye bekle, gidip gelince ekstradan bir azim gerekecek yüksek lisansı bitirmek için.


  • condospree  (17.10.11 23:43:28) 
yüz kere dünyaya gelsem yüzünde de senaryo A yı seçerdim. bak kardeş sana senaryo B nin devamını yazayım:

- işimde tecrübe kazanayım dersin iş yerin sana reddedemeyeceğin bir teklif sunar ertelersin
- tezini bitirirsin, dur lan askerlik kısalacakmış bir de doktora yapayım dersin ertelersin

haaa gidip döndükten sonra "ne iyi etmişim ekşiduyuru dan fatihdr yi dinlemişim" diye bizlere dua etmeyi de unutma
- hayatına bir hatun girer, ciddi düşünürsün ertelersin.
sonuç ne olur biliyor musun?
30 yaşında götü göbeği salmış, spor yaparken dünyası kararan, 23 yaşında ağzı süt kokan teğmenlerin astsubayların masaya çitledikleri çekirdekleri temizleyen, subay bebelerine özel ders veren ya da g.tveren bir komutanın postalığı adı altında eşekliğini yapan kazık kadar bir herif olarak askerlik yapmaya çalışırsın Mardin gibi naif bir memlekette. sivil arkadaşlarını düşünüp "şimdiye kadar gitmeyen kafamı s....m" dersin her gün. terhis olduğun gün "bu muydu lan? senelerdir bunun mu kaygısını yaşamışım?" dersin. git kurtul kardeşim o kaygıyla yaşanmaz. bugün dilekçe ver yarın git.
  • fatihdr  (17.10.11 23:55:54 ~ 18.10.11 00:01:32) 
bence askere git, dönüşte tezi halledersin o sorun olmaz. iş için de belki döndüğünde de bu seferki yere başlayabilirsin, olmazsa da başka iş bakarsın. ama bakaya kalırsan bir sürü problem olabilir, 1 yıllık iş deneyimine değmez bence.

not: iş öyle bulunmayacak bir hint kumaşı ise, durum değişebilir :)
  • guro1907  (17.10.11 23:58:09) 
SENARYO A. çok net.


  • this is heavy  (18.10.11 10:39:45) 
fatihdr +1 senaryo A tartışmasız.


  • topal  (18.10.11 13:41:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.