[]

tatlandirici

baba seker hastasi anne gizli seker hastasi.. bende bu durumda potansiyel bir seker hastasi oluyorum arti kendime sinir olarak koydugum kiloya ulasmak icin kilo vermem gerekiyor bu yuzden sekeri tam olarak olmasada hayatimdan atmayi dusunuyorum.. cay ve kahve tiryakisiyim 2ser sekerden gunde ciddi bir seker alimim var.. tatlandirici denedim 1 tabletle ayni tadi yakalayabiliyorum.. sorum su: tatlandiricinin herhangi bir zarari varmi? "aman dostum kullanma sakin" diyen varmi icinizde?




 
Genelde yapay tatlandiricilar onerilmiyor. Ilk basta zor oluyor ve herkes karsi cikiyor ama cay ve kahveyi sekersiz icmeye alisabilirsin. Ben de ilk basta cok karsi koydum ama artik rahat olarak sekersiz iciyorum ikisini de.


  • wpi  (20.06.08 10:36:36) 
şekeri azaltmak çözüm değil malesef ki..
İnsanın hayatını en çok skip atan şey şekerdir, sanayi devrimiyle hayatımıza 10-15 sene içinde girivermiştir insan vücudu kendini hazırlayamadım bu dış maddeye karşı çok hızlı bir devrim oldu..

eskiden çay kahveyi şekersiz içmezdim, çok değil gerçi 2şeker fln atardım gene..

meyve çayı içiorm sadece hafif tatlı gibi oluyorlar ya buna şekere gerek yokk diyip, hafif kiloda veririm mütiş olurum diyip kahvedeki şekeride kestim..
malesef bu bir günde olmalı..

benim ilk zamanlar kullandığım yöntem kahveye süt katmaktı, taadını çok açıyor şeker aramıyor deli gönül..

birden bırakıcaksınız şu anda açıkçası 1 şekerli bile bal gibi geliyor, ve gerçekten gerçek tadını şimdi alıyorum..
diyette yaptım ve yaklaşık 18kilo zayıfladım

sağlık ve filintalık denklemindeki yerimi siz düşünün

pardon sorun tadlandırıcıymış, o işler birbirinden karşık aslında coca cola ve pepsi nin kullandığı bu fenilanin aspartam gibi ürünler hakkında nette bir sürü yan etki var, unutkanlık lilo aldırımı kanserojen olması ve niceleri ama bir şekilde ispatlanamıyor..
arkasındaki büyük güçleri düşünün..
azcık neti bakın çok detaylı bulucaksınız
  • demlikposet  (20.06.08 12:40:30) 
her bardak için ikişer şekerden hesap edersen (ki etmişsin) günlük manyak bir şeker alımı söz konusu. benim, senin aksine kilo alamama sorunum vardı, hala da var. ama çok kahve ve çay tüketince, insanın içi dışı şeker oluyor. bir gün ani bir kararla, sadece sağlık gerekçeli olarak, şekersiz çay içmeye başladım. bir ay çok zorlandım. içemiyor insan. ama ikinci aydan itibaren alışıyorsun. şimdi şeker tozu bile gelse bardağıma içemiyorum. bir de şu var, yanlışlıkla şekerli bir çaydan yudum içsem, midem bulanıyor. resmen şerbet içmişim yaf.

bence şekersizliğe alış. ömür boyu, günde yirmi küp şekeri mideme indirme. tatlandırıcılar için bütün doktorlar ciddi uyarılarda bulunuyor. "şekersiz içmeyen duramayan kişilere, nefsine hakim olacak kadar" tavsiye edebiliyorlarmış. o da uzun süre değil. ben "aman dostum kullanma sakın" diyen taraftayım.
  • lovemyself  (20.06.08 13:27:17) 
Tatlandırıcılar genellikle "fenilalanin" içeriyorlar ve fenilalanin de öyle çok normal bir madde değil. Fazla kullanımı zekâ geriliği ve beyinde hasara neden oluyor. Başlıkta yeteri kadar bilgi var zaten. Bu yüzden mesela coca cola zero, diet içeçecekler, light içkiler vs. kullanmayın.


  • nuage  (20.06.08 18:55:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.