[]

kedim tüylerini bir türlü kusamıyor

hayvan her gün 1 2 kez kusma girişiminde bulunuyor ama sadece sıvılar çıkıyor, bir türlü yuttuğu tüyleri çıkaramıyor. kedi çimi falan almadım evin önü orman zaten ama hiç çıkıp yeme ihtiyacı duymadı bugüne kadar. sürekli bi temizlenme ardından kusma halinde zavallı hayvan. 13 yaşında olduğundan gücü yetmiyor kusmaya diye düşündüm. ne yapmalı?




 
içeriği nedir, zararlı mı bilmiyorum ama arkadaşım kedisine, böyle katı bi macuna benzer bir şey yalatıyordu her gün azıcık. veteriner önermişti.


  • kompos  (17.10.11 12:07:05) 
malt sanırım o macuna benzeyen şey. alıp kedinizin mamasına koyun, karıştırın (yaş mama daha iyi olur) ya da elinizle direkt ağzına sürün. o malt sayesinde kediniz tüylerini dışkıyla atacaktır. bize de veteriner önermişti, kedim henüz kusmadı 1 yıldır.


  • turangue  (17.10.11 12:18:14) 
buna uygun mamalar var. onlardan kullanın bir süre. bi de evin önü orman ama orada kendine uygun bir şey bulamıyordur. hoş kedi çimleri de dandik oluyor ama denemekte yarar var.


  • ben smyrna  (17.10.11 12:18:33) 
malt macununu mamaya karıştırmaya lüzum yok. tüpü sıkın kedinin ağzına tutun bayıla bayıla yiyorlar. tadını çok seviyorlar. normal doz günde 1 cm. koruma dozuymuş. ama sizinki kusamadığına göre tedavi dozu lazım bir süre..yanılmıyorsam 3-4cm. di.. tüpte yazıyor zaten...


  • 1980  (17.10.11 12:23:09) 
kedilerin tüylerini kusmadan dışarı atabilmeleri için satılan maltlar var. haftada 1 defa yediriliyor(veteriner tavsiyesi öyleydi). tatlı olduğu için seviyorlar zaten.

Bizim kullandığımız şu;

www.petalisveris.com.tr
  • macabrex  (17.10.11 12:23:55 ~ 12:24:33) 
bu maltları patilerine sürerek de yedirebilirsiniz, bilginiz olsun.


  • charlesbukowskiineksi  (17.10.11 12:34:56) 
ya da koluna sureyim nasıl olsa yalanıyor :P


  • neira  (17.10.11 12:36:16) 
emin misin kusmaya çalıştığı şeyin tüy olduğuna? midesinden sıvılar çıkıyorsa tüyler de onunla çıkardı. başka bir sorunu olabilir.


  • no avalon  (17.10.11 14:39:33) 
tahmin ediyorum sadece. devamlı yalanıyo şapur şupur da ses çıkarıyo yani ben bu kadar yalansam tüysüz kalmıştım :) denicem şu macunu eğer derdi tüy ise iyi. maması da pahalı e kıçı da açıkta değil başka nesi olabilir bilmiyorum.


  • neira  (17.10.11 16:07:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.