[]

Uzun süre kullanılmayan ve şu anda açılmayan CD'ler çözüm var mı?

Uzun süredir çekmecemde duran (yaklaşık 4-5 yıl), üzerilerinde çizik olmayan ancak CD rom'un okumadığı CD lere ne gibi bir öneriniz olur?

Şu anda cd temizleyici gibi bir aletim ve spreyim de yok.

Sıcak suda mı bekletsem biraz?

not: rom bozuk değil, cd okuyor normalde.

 
sirkeli suya yatırın. sonra blenderda nişasta ile karıştırın.

ya ne ilgisi var? cd mi bozuk cd-"rom" mu acaba? cdlerde çizik yoksa cdlerin okunmaması diye bir şey olmaz. yani "zaman geçtikçe üzerindekiler silikleşir ve okumaz" diye bir durum yok. cd rom cihazınız arızalıdır bence.
  • ben smyrna  (17.10.11 11:01:36) 
ben CDleri prille yıkıyorum elde, sonra güzelce durulayıp kuruluyorum. tozlanmış olabilir belki..


  • mahnita  (17.10.11 11:25:49) 
cd rom arızasıyla ilgili değil. aynı şey bende de var, ömrü bitiyor cd'lerin.


  • african rain  (17.10.11 11:33:05) 
kesinlikle kolonya ya da alkol içeren bir madde.


  • dadas9  (17.10.11 11:56:19) 
demek ki soru soranları azarlayan tipler, herşeyi kendilerinin bildiği sanrılarından kurtulmalılar..


  • mahnita  (17.10.11 14:21:48) 
bilmediğim soruya cevap vermem. cd üzerinde çizik yoksa cdnin okumaması gibi bir durumda kusur öncelikle cd'de değil cd-rom'da aranmalı.

baskı cdlerin ömürleri (yani müzik cdleri gibi orijinal cdler) 50-200 yıl, cd-r ve cd-rw cdlerin ise 20-100 yıl arasıdır. 3-5 yılda bir cdnin bozulması (zaten bozuk değildi ise) cdyi aracınızın aynasına asmadıysanız pek mümkün değildir.

ayrıca cd üzerine alkol/kolonya sürerseniz cd üzerindeki plastik kaplama matlaşır ve cdrom'un okuyacağı varsa da okumaz. 3 kişi yıka dedi diye bunun doğru olduğu anlamına gelmez. bunun örneklerini duyuru içinde defalarca da gördük üstelik.
örneğin (bkz: kedi yıkamak) buna bir çok insan defalarca "bi kereden bir şey olmaz" diyerek ısrarla yıka diye cevap vermekle birlikte bunun hiç de doğru bir şey olmadığını anlatmak maalesef çok zordur. bakın bir çok insanın yanlış bildiği bir şeymiş değil mi?
(bkz: doğru sanılan yanlışlar)
cümleleri dikkatle okursanız azar ile gerçek arasındaki farkı da kolaylıkla görebilirsiniz.
ha evet çizik cdleri yıkamak, diş macunu ve hatta benim yaptığım gibi cif ile silmek iş görebilir. ama çizik olmayan bir cd önceden bozuk değildi ise, cdden çok cdrom'da sorunu araştırmak daha mantıklı olur.
  • ben smyrna  (17.10.11 15:02:30) 
adam niye okumuyor sizce dememiş, cdlerle ilgili öneri sitemiş. blendarda nişasta ile karıştırın sirkeli suya yatırın filan atarlarıyla nereye varacaksınız anlamıyorum.

defalarca da kolonya fıslattım ve çalıştırdım cdlerimi. demek ki neymiş, siz de doğru bilmiyor olabilirmişsiniz.
  • mahnita  (17.10.11 16:05:28) 
atar dediğiniz şeye şaka denir. siz şakadan anlamıyorsanız o benim kabahatim değil. kolonya fıslatıp cdyi okutmuş olabilirsiniz. ama o kolonya kuruduğunda o cdden bir daha hayır gelmez. matlaşır. isterseniz o cdlerinize tekrar bir göz atın.


  • ben smyrna  (17.10.11 17:27:21) 
ben atarı o şekilde kullanmıyorum bilmek isterseniz. bu duyuru ilk değil milleti terslediğiniz. sizi ikna etmek mümkün gibi görünmüyor ama üzgünüm defalarca da çalıştı o müzik cdlerim..


  • mahnita  (17.10.11 17:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.