[]

ekşi duyuru'nun kötüye kullanımı

geçen bir arkadaş bi duyuru eklemişti.bir bayanın facebook adresini vermiş ve bu kişi fake hesap arkadaşımın fotoğraflarını alıp kendine profil açmış lütfen bunu şikayet edelim diye bir mesaj yazmıştı.haliyle sormak istedim bu kişi eski çıktığın olabilir ve sen ondan intikam almak istiyo olabilirsin nerden bilicez diye.ama baktım cevap yazılamıyordu.kendisine de mesaj çekmedim uğraşmadım.ama düşündüm bu şimdi kötüye kullanım olamaz mı.bu tarz cevaplara dahi izin vermeyen bir ilan ne derece etiktir?




 
etik değil tabiiki.ben zaten şikayet etmedim baktım geçtim mesela.


  • al basmadan donu var  (17.10.11 02:00:14 ~ 02:00:29) 
etik olmaz, facebookta bi profili sırf şikayet geldi diye silmez.


  • egomanyak  (17.10.11 03:25:24) 
o tarz duyurular siliniyor zaten. onu da silmiştim tekrar mı açmış?


  • galadnikov  (17.10.11 06:46:42) 
o kişiye ben mesaj ile de dedim ki "bi kere fb'a kimlik bilgileriniz ile mesaj tmanız yeterli sahte profil için" diye. ayrıca sahte dediği profil de sahte ise bile içinde yüzden fazla foto vardı ve bana sahte gibi gelmiyor, bence siz bir şeyler çeviriyorsunuz dedim. o kişi de "orijinalini de göndereblirim isterseniz" dedi ama göndermedi nedense.
evet bence de doğru bir şey değil ve siz de dahil herkes duyuruları şikayet edebilir. ve silinir.

  • ben smyrna  (17.10.11 10:30:32) 
galadnikov evet ikinci kez açmıştı. o noldu bilmiyorum.


  • ben smyrna  (17.10.11 10:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.