[]

ikametgah belgesi alma sıkıntısı

banka hesabı açmam gerekiyor ve sanırım hala ikametgah istiyor bankalar bu işlem için. istanbul' da öğrenciyim ve bağlı bulundugum nufüs müdürlüğü sakarya' da. sorum şu, istanbulda bir nüfus müd. ' den alabiliyor muyum bu ikametgah belgesini? daha önceden (2 yıl önce) alamamıştım belki bişiler değişmiştir. bu arada banka da ziraat bankası henüz sormadım oraya da belki istemiyorlardır da artık ben bilmiyorumdur.




 
bütün nüfus müdürlüklerinden alabilirsin.


  • cro magnon  (17.10.11 00:55:01) 
her yerdeki muhtarlıklarda veriliyor diye biliyorum.


  • rinit  (17.10.11 01:21:26) 
ikametgahı nüfustan almayı dene. olmazsa, benim ev arkadaşım hesap açtırmak için adresini yenilemişti. istanbulda kalmaya uzun bir müddet devam edeceksen oraya aldır bence. ev arkadaşlarından biriyle(üzerine herhangi bir fatura bulunan veya ikameti o evde gözüken biriyle) nüfusa git. bir dilekçeye (bu benle aynı evde kalıyo diye)imza atın. 10 gün içinde polis gelip kontrol edecekmiş gerçek mi diye (geldiğini duymadım şimdiye kadar) ve artık oralı oluyosun. seçimlerde falan rahat oluyo. taşındın mı. hemen bul yeni haneden birini. aynı işlemi yap. ama başka bankalarda hesabın varsa artık tüm bankalar görüyo olması lazım. ortak ekranları var. ben işbankasına adresimi teyit ettirdiğim zaman hepsi görmüştü. bildiğim herşeyi yazdım lazım olanı kullanırsın :)


  • safahot  (17.10.11 02:21:08) 
bankalar hesap açmak için o tarz bir belge istemezler. zaten nufusta bu belgeyi nereye verecen diye sorarlar, bankaya dersen vermezler.
bankalarla nufusun sistemi artık ortak direk bilgileri çekebiliyorlar

  • tombalabala  (17.10.11 06:55:44) 
herhangi bir nufus müdürlüğüne kimliğinle gitmen yeterli.


  • mesopotamian  (17.10.11 09:35:15) 
kendi adına fatura varsa o faturayla da hesap açtırabiliyosun.


  • kur  (17.10.11 15:48:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.