[]

bilimkurgu film hakkında yönlendirme.

selam Sam Bell'ler:p

bilimkurgu dünyasına yeni yeni adım atmış bulunmaktayım. bu olaya niyetlenerek izlemeye başladığım ilk film, 2011: a space odyssey oldu. tabi ki izlediğim ilk bilimkurgu değil. ama dediğim gibi bu filmler hakkında fikir sahibi olmak için giriştiğim ilk film. ardından da hayalkırıklığı yaşatsa da devam filmi olan 2010: the year we make contact oldu.

sonra kubrick ile devam edeyim dedim, a clockwork orange izledim. (gerçekten bu film ayrı bir güzeldi) derken ben bu sci-fi dünyasına biraz daha ısınmaya başladım.

az önce moon'u bitirdim. bu da çok hoşuma gitti. sanırım güzel başlangıçlar yaptım.

bu tür düşündürücü ve güzel filmler var mıdır başka?

mesela star trek'i de indirdim ve biraz ilerleterek bakındım, ama sanki aradığım şey bu değil gibi, bu daha çok aksiyon filmine benziyor galiba.

bir de mesela önceki duyurulara ve sözlüğe baktım district 9 da çok övgü almış ama görebildiğim kadarıyla böyle yaratıklı falan hoş bir şeye benzetemedim. malum daha alışma evresineyim bu tarza ve henüz yaratık kaldıramayacağım galiba. ama yine de şu var izlemelisin dediğiniz yaratıklı bir şey olursa da denerim.

çok uzatmayayım, bu çizgide gittiğimi düşünürsek daha neler izlemeliyim?

 
Stalker, Solyaris, The Man From Earth, The Fly, Dead Ringers


  • sanal hayvan  (16.10.11 22:56:40 ~ 22:58:52) 
(bkz: solyaris)
(bkz: sunshine)
(bkz: blade runner)
(bkz: dark city)
(bkz: metropolis)
(bkz: ghost in the shell)
(bkz: cube)
(bkz: donnie darko)
  • hollowlife  (16.10.11 22:57:50 ~ 23:25:51) 
contact


  • elorelia  (16.10.11 23:02:43) 
@sanal hayvan; the man from earth'ü de izledim bu arada yazmayı unutmuşum. muhteşem filmdi. diğer dediklerine bakınıyorum.
@hollowlife, teşekkürler inceliyorum.

lütfen başka önerileriniz varsa esirgemeyiniz:)
  • jamiro  (16.10.11 23:04:22) 
www.imdb.com
www.imdb.com
www.imdb.com
www.imdb.com

arada distopik filmler de var ama bence hepsini seversin. blade runner'ı da mutlaka izle..

bi de şöyle bi liste var; www.filimadami.com
  • toshiro  (16.10.11 23:04:53 ~ 23:08:48) 
@toshiro, Twelve Monkeys ve Children of Men'i de çok önceden izlemiştim ama diğer iki filmi indirmeye başladım. teşekkür ederim.

bu arada sorum hala geçerli, özellikle içinde uzay öğelerinin bulunduğu önerileri de beklemekteyim. başka filmler de olur.

____________
@hollowlife, keşke nasıl sekme manyağı olduğumu bir görsen bu filmler uğruna.. valla beynim sulandı. açtığım duyurularda tikleri ihmal etmem, her fikre saygım da vardır. o yüzden saçma olanları da ihmal etmem. ama filmlere odaklandım bu sefer kusura bakma. er yada geç verecektim tikleri zaten ama hatırlattığın için sağol.
  • jamiro  (16.10.11 23:28:22) 
olur da denk gelirsen diye söylüyorum;

event horizon'u sakın ama sakın izleme.
spoiler var ama oku gitsin. zaten filmi izlemeyeceksin;
www.eksisozluk.com
  • kisa bisey olsun istemistim  (17.10.11 00:04:18 ~ 00:04:55) 
(bkz: gattaca)
(bkz: dark city)

  • bosch kalfa  (17.10.11 01:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.