[]

başbakanın açıklamaları, ülkemizin geleceği

saçmalamarı mı demeliyim bilmiyorum. objektif olun lütfen ve öyle cevap verin. nasıl oluyor da bir ülkenin başbakanı böyle akıl verebiliyor? yani nasıl akıl verme cüretine sahip olabiliyor? ben ne içki içerim ne sigara içerim ne de arabam var. ama kanıma dokunuyor, haddine mi onun milletin içkisine sigarasına bineceği arabaya karar vermek? neden refah düzeyini yükselteyim demiyor da attan in eşeğe bin, sigara içme zart zurt konusuyor?

Neden bizim ülkemiz böyle abi? hiç mi adam gibi yönetilemeyeceğiz? biz de mi yamukluk hep? kimi secelim şimdi biz.. nasıl az düşünen bir cogunluga sahip ülkemizin insanlarından herkesi düşünen, elit, demokratik bir başbakan cıkabilir burada tıkandım öksüyorum boğulacagım!

müslümanım der, içlerinde müslüman olan bir topluluga zerdüşt der, ya sanane abi milletin niyetinden ettiğinden? senin buna hakkın yok!

işi olmadıgı konulardan burnunu bi cıkarsa iş yapacak ama umudum git gide eriyor ve baska bir kişide de bu umudun zerresi yok. bahceli mi kılıcdaroglu mu embesil ikisi de :( nasıl cıkarız abi bu işin içinden? bu arada demokrasi bu ülke için bence çözüm olmaktan cıktı abi. dogrular dogruluklarını kaybediyor cunku halk cahil.

kimseye sataşma niyetinde değilim, sadece bu ülke nasıl daha iyi hale gelir, fikir verin, konusalım.

 
aha buraya yazıyorum, ekonomi sonun başlangıcında.!

üretmeden tüketmeyi alışkanlık haline getirdiyseniz eğer nasıl bir gelecek bekliyorsunuz? ülkenin şu anda vergiden başka başlıca gelir kaynağı nedir?

Lawrence demiş ki; "demokrasiye şahit oldukça ondan nefret ediyorum. her şeyi maaşlar ve fiyatlar, elektrik ışığı ve tuvalet gibi bayağı seviyelere indirgiyor. başka hiçbir şey yok"
  • kuduz balik  (16.10.11 22:11:13) 
@sivrisinek objektif olmadıgını düşünüyorum. konu kişisel değil, sana özelden mesaj attım.


  • zırtapoz  (16.10.11 22:40:11) 
Aslinda disarinda bakinca sigara - alkol fiyatlarinin artmasi nispeten kendi icinde tutarli bulunabilir. Zaten bunlar sagliga zarar veren urunler, tuketimi azaltilmak zorunda kalinirsa hem insan sagligi hem de ekonomik durum artar diyebiliyoruz.

Peki ya elektrik - dogalgaz gibi olmazsa olmazlarimiz ne olacak ? Insani ihtiyaclarimiza ne diyecekler ? Biraz insanliktan cikmanizda bir zarar yok mu denecek bize ?
  • burka  (16.10.11 23:00:43) 
zamlara birşey diyemedeğimiz gibi bir de azar işitiyoruz. tamam annesi vefat etti, hoşgörelime bağlayacaksak, buyrun bağlayın. bu ilk değildi, son da olmayacak. mütemadiyen içindeki canavar ortaya cıkıyor recep tayyip erdoğan'ın


  • zırtapoz  (16.10.11 23:02:58) 
19ncu hükümetten itibaren ülkede iktidara gelmiş kesimlere bakmadan "partizanca" yanıt vermek hatalı olacaktır, @sivrisinek RTE avukatlığı yapmaktadır ve muhattabım değildir o ayrı.

19ncu hükümet dahil Türkiye'mde kimler iktidar olmuş bakalım;

-- çok partili döneme geçtikten sonrası için --
(19-20-21-22-23) DP
(24-25) 27 Mayıs İhtilali hükümeti
(26) CHP + AP
(27) CHP + YTP + CKMP
(28) CHP + Bağımsızlar
(29,30,31,32) AP
(33,34) Milli Birlik (12 Martçılar)
(35,36) Geçici Hükumet (12 Mart yanlısı)
(37) CHP + MSP
(38) Geçici Hükümet
(39) AP + MSP + MHP + CGP
(40) CHP (Azınlık Hükumeti)
(41) AP + MSP + MHP
(42) CHP + Bağımsızlar
(43) AP (azınlık Hükumeti)
(44) 12 Eylül Hükümeti
(45,46,47,48) Anavatan Partisi
(49,50) DYP + SHP
(51) DYP
(52) DYP + CHP
(53) ANAP + DYP
(54) REFAH + DYP
(55) Anavatan Partisi + DSP + DTP
(56) DSP (azınlık hükumeti)
(57) DSP + MHP + ANAP
(58,59,60,61) AKP

yukarıdaki tablo Türkiye'nin esasında politik eğiliminin bir yansımasıdır, çok partili döneme geçtikten sonra kurulan 42 hükumetin sadece 2 tanesi (40 ve 42nci hükumetler CHP) geri kalanı sağ tadaslı siyaset yapan DP mirasçısı partilere ait olan hükümetlerdir.

40nci hükümet sadece 1 ay, 42nci hükümet ise 23 ay görev başında kalmıştır, dolayısıyla CHP'nin azınlık hükümeti olarak tek başına iktidar olduğu süreç 2 senedir.

Lakin şimdilerde RTE ve yandaşları aslını inkar ederek 1950'den itibaren yaşanan tüm olumsuzlukları CHP veya nezdinde sol düşünceye yüklemek istemektedir ki, el insaf.!
  • kuduz balik  (16.10.11 23:10:17) 
@kuduz balık chp chp olarak bu ülkede agzıyla kus tutsa iktidara gelip de dogru bildiklerini uygulayamaz. gercekci olmak lazım. %50si muhafazakar bir ülke, yarısı kadar da milliyetci ve cumhuriyetci insanlar. cozum nasıl cıkacak bu topluluktan. bu sistem yemiyor usta. kavgadan baska, edepsizliklerden baska bir şey cıkmıyor ortaya. kacıp gideyim diyorum, ulan kime bırakacaksın ülkeyi diyor bir yanım. kısır döngüdeyiz ülke olarak. canım cok sıkkın cok..


  • zırtapoz  (16.10.11 23:17:22) 
@zırtapoz, sevgili kardeşim ben az önce bu ülkede 40 tane hükümet kuran sağ tandaslı hükümeti sıraladım, ha CHP ne yapar şimdiki CHP bir bok yapamaz, CHP memkeleti kurdu (tek parti / savaş dönemi) sonrasında bir etkinliği olmadı, olamazda zaten (devrim kendi çocuklarını yer)

şu minvalde tartışırız, demokrasi gerekli mi değil mi? ben kendimi demokrat olarak görmüyorum ve demokrasinin en dangalakça yönetim biçimi olduğuna inanıyorum.

lakin, bu AKP tam olarak sosyalist örgütlenme modeli ile çalışıyor üstüne bir de dini duygular ekleniyor, istatistik ortada bu topraklarda sol tandaslı bir partinin iktidar olması %5 :) RTE'yi sevmem sevenlerinide sevmem , ama sezarın hakkı sezara herif şu anda bu ülke seçmenine hitap eden tek politikacı.

tek korkum, bu günlerimizin iyi günler olması.!
  • kuduz balik  (16.10.11 23:28:44) 
@kuduz balık söylediğin şeyler tam da içimden geçenler. benim bir korkum daha var. bu israil'e dalaşıyor, sonucunda iran yardım etmez de göt gibi kalırsak, o zaman hapı yuttuk. vatan millet sakarya diyecek bir halk olmadıgı gibi, karsında cok daha güçlü bir düşman var. noktayı koyacaklar akp olarak ustalık dönemlerinde. abi, bu adam akıllı. oynuyor ve cok güzel oynuyor. bu ülkede iktidar kalmak istiyorsan bu adam ne yapıyorsa aynısını yapmalısın. işte bu da bizi sikertiyor. demokrasi olmasın kesinlikle. bana kızdı sivrisinek. ama bu halkla olmaz abi. caresiz kaldık su an ve fasih dairede dönüyor duruyoruz.


  • zırtapoz  (16.10.11 23:37:34) 
bu memlekette (sağ/islamcı) bir yapıdan başka bir hükümetin iş başına gelmesini beklemek saflıktır, 12 eylül anayasasına %92 ile evet diyen bir toplum içerisindeyiz.


  • kuduz balik  (16.10.11 23:56:38) 
bişiler yapmak lazım usta. en sonunda sagdan yardırım devrim yapacagım o olacak :)


  • zırtapoz  (17.10.11 00:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.