[]

Hukukçu arkadaşlar bir yardım edebilir mi ?

arkadaşlar benim 87 yaşında bir ev sahibim var şeker gibi adamdır kendisi.
bunun 2004 yılında bir oglu ölüyor bundan olan 1 tane torunu var 2001 dogumlu kendisi.
oglu öldüğünden beri annesinin vekaleti olan bir banka hesabına o zamandan beri 37 binlira para biriktirmiş koymuş geçen aylarda annesi gelmiş bankadan parayı çekmiş.
çocugun annesi babası öldükten sonra(ev sahibimin oglu) almanyadan biriyle evlenmiş çocugu 2009 da türk vatandaşlıgından çıkartmış soyadını degiştirmiş.
ev sahibim diyor ki gerekirse torunumuda almak istiyorum o parayıda yeniden torunum adına bankaya konulmasını istiyorum ne yapabilirim diyor varmı bir yöntemi diyor ben bir kaç kişiye sordum çok zor imkansız gibi şeyler dediler birde size sorayım dedim böyle birşey yapılabilir mi ?

 
2004'de ölen kişinin bir "veraset ilamı" olması lazım. orada, mirasın kime, ne kadar düştüğü yazılıdır. çocuk da 18 yaşından küçük olduğu için kendisine miras kalsa bile, mirası kullanamaz, satamaz filan. velisi yada vekaleti kimdeyse o kullanır.


  • hollowlife  (16.10.11 20:56:11) 
miras olarak degil öldüğünden beri oglu torunu için biriktirmiş bankada. derdi parayı almak degil o para gene torunu için bankada olsun onu istiyor.


  • exodia  (16.10.11 20:57:41) 
para çocuğun adına olsa bile ona yasal vasisi karar verir. amcaya için üzücü bir durum ama anladığım kadarıyla ortada bir anne var. amcanın yasal olarak yapacak bir şey yok bence.


  • hollowlife  (16.10.11 21:05:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.