[]

patlıcan közlemek

gazlı ocağım yok, elektrikli var bir tek. bir de fırınım var. bu patlıcanı nasıl közleyebilirim, en kolay yol hangisi? en verimli yol hangisi? en lezzetli yol hangisi?




 
fırında kısa sürede yapabilirsin. ben olsam bu şartlarda fırını seçerim. ve feci canım çekti!


  • girl in a coma  (16.10.11 17:43:08) 
hımm peki fırında yapmak için bir kaç tip veriri misin? patlıcanları nasıl koyiim, kaç derece kaç dakika? vs?


  • cedric tweedledee  (16.10.11 17:46:01) 
fırında közlenmiş gibi olmaz, yumuşar pişer tabi ama yine de. közlenmiş gibi olması için ateş ile yanması lazım, yani ya gazlı ocak ya da mangal benzeri bir şey. ama olmadığını söylemişsin, bu durumda közlemek pek mümkün durmuyor bence.


  • s e  (16.10.11 17:46:59) 
pide filan yapan fırınlara da götürebilirsin.


  • hollowlife  (16.10.11 17:47:36) 
yok ya öyle bir imkanım : ) tek yapabileceğim ya elektrikli ocak ya da fırın. çevremde götürebileceğim falan da hiç bir yer yok ...


  • cedric tweedledee  (16.10.11 17:49:01) 
yea o zaman fırını iyice ısıt, patlıcanlara da bir sürü delik açıp at içine. arada yoklarsın ezilecek kıvama gelmiş mi diye. marketlerde satılan közlenmiş patlıcandan neden vazgeçtin? iyiydi o?


  • bruges  (16.10.11 17:52:01) 
yok panpa burda. normal patlıcan bulduğuma şükrediyorum. o kavanozda közlenmiş olarak satılanlardan olsa zateen ohooooo.. yaşamıştım şimdiye..

yani işin püf noktası ezilecek kıvama gelip gelmediğini anlamak. okey saoğlun var olun...
  • cedric tweedledee  (16.10.11 17:53:29 ~ 17:54:32) 
fırın tepsisine ya da ızgarası olur ya ona dizin 250 derecede 20 dk da közlenmelik hale gelir yine bi açıp kontrol ederseniz daha iyi olur.


  • biramayası  (16.10.11 17:54:10) 
patlıcanları yıka, kurula, üstlerine aralıklarla bıçak batır. bir patlıcanda 5 tane olacak biçimde mesela aralıklarla. saplarıyla beraber at fırına.


  • girl in a coma  (16.10.11 17:55:42) 
fırınla uğraşma, patlıcanları yıka bıçakla bir kaç delik aç elektrikli ocağın büyük gözüne direk koy ve çevirerek pişir. biraz ortalık kirlenir ama çok başarılı bir sonuç elde edersin.


  • m7rv7  (17.10.11 13:18:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.