[]

[Acil] Askerde cep telefonu ile yakalanmak

Cep telefonu ile yakalandim. Komutan tutanak tuttu. Sonum nedir? Mahkeme falan filan dedi ama telefonu da almadi. tirstim yine de, icim daraliyor. bilen eden? bir akil verin lutfen.




 
(bkz: askerde cep telefonu yakalatmak) burayi da okudum ama halen daralmaktayim. yakalayan astsubay, kidemli cavus.


  • late viper  (16.10.11 07:16:36) 
telefonu almadığına göre bence korkutma amaçlı. tabii komutanınına göre değişir ama telefonu mutlaka alırdı mahkemeye yollayacak olsaydı. eğer mahkemeye gidersen "emre itaatsizlikte ısrar" suçlamasıyla 20 gün civarına bir ceza alırsın ve cezada geçen günler görevden sayılmadığından o kadar geç terhis olursun.


  • crimson king  (16.10.11 07:55:18) 
10 gün yatarı var, olur öyle.


  • hocam fazla egon var mi  (16.10.11 08:52:06) 
normalde bölük komutanının insiyatifine kalmış bir durum. uzun dönemsen disko'ya gönderilebilirsin. kısa dönemleri göndermiyorlar genelde. kısa dönemsen %80 o tutanak laf olsun diye tutulmuştur, bir sorun olmaz. diskoya gönderilsen bile son "disko" haberlerinden dolayı kimse sana büyük eziyetler edemez diye tahmin ediyorum. rütbeliler medyadan çok korkuyorlar. ben diskoya falan gönderilmeyeceğini, tutanağın da hiç bir işe yaramayacağını düşünüyorum. genelde komutanlar bu tutanakları koz olarak kullanıyorlar.

(www.google.com.tr
  • and justice erol  (16.10.11 10:52:53) 
ha son olarak, kim yakalarsa yakalasın, cezanı bölük komutanı verir. tabi yakalayan bölük komutanının da üstünde biri değilse. mesela tabur komutanı.


  • and justice erol  (16.10.11 10:54:03) 
bu yüzden disiplin kogusuna gideni de gördüm başına hiçbişey gelmeyeni de. ama telefonu almadığına göre bişey yapmayacak. yoksa kanıtı neden almasın. siz yine de telefondan kurtulun.

anladığım kadarıyla şu an çarşı iznindesiniz, telefonu bi kahveye, börekçiye falan bırakın. ben öyle yapardım. olur da sorarlarsa attım teli bana o yüzden geri verdiniz diye düşündüm dersin.
  • geldiler  (16.10.11 12:14:52) 
yahu sadece kanıt olması açısından değil, yasak düşünce mi bu, taşınması yasak olan bişeyi hala taşımaya devam etmene niye müsaade etsinler?


  • geldiler  (16.10.11 13:22:37) 
BEN SÖLEYİM;

HİÇ BİŞİ OLMAZ. DAVA AÇSIN BIRAK, bu konuda örnek dava var diye biliyorum. Hakimin kararı: Türk Silahlı Kuvvetleri Teknolojinin gereksinimlerine ayak uydurmalı. olmuştur.

sonuç olarak komutanın da bunu biliyo ve sanaa hiçbişi yapamaz. DİSKO da kalktı.
rahat ol
  • esekSIPASI  (16.10.11 16:35:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.