[]

Akvaryumda Korkulu Dakikalar

şu an akvaryumumumda 2 adet zebra, 2 adet çöpçü, 1 ader sarı prenses ve cinsini bilmediğim 2 adet pembe balık var. 4 adet de deniz kabuğu var dekor için.

iki deniz kabuğu, iki zebra tarafından parsellenmiş durumda, hiç çıkmıyorlar içinden, ev bellediler. sarı prenses de diğer kabuğun alt tarafından hiç çıkmıyor. pembeler ve çöpçüler ise, diğer kabuğun arka tarafında göt göte duruyorlar. oldukça sıkışık pzosiyondalar ve tamamen hareketsizler. ince bir sopayla dürteyim diyorum bunları, hemen hareketlenip kaçıyorlar fakat zebralar yerlerinden çıkıp bunları dakikalarca kovalıyorlar. 30 saniye sonra bu 4 balık yine o daracık mekanda göt göte giriyorlar. ne zaman oradan çıksalar zebralar yerlerinden çıkıp kovalıyorlar. ali kıran baş kesenlik yapıyorlar kısaca.

çok üzülüyorum bu 4 balığa. korkudan büzüşmüşler herhalde. sarı prenses ise etliye sütlüye karışmıyor takılıyor tek başına.

ne yapılabilir ki?

 
sorun cikartan baliklari ayirmak mantikli bir cozum gibi geliyor sanki.

bir bardagin icine koyup akvaryumun yaninda birkac gun beklet. akillari baslarina gelsin keratalarin.
  • emfuzi  (16.10.11 01:00:13) 
(git: )www.akvaryum.com
burdan daha net cevaplar alabilirsiniz!

  • ferop  (16.10.11 01:31:51) 
zebra saldırgan balıktır panpa. o balıkları ayırmazsan öldürebilirler diğerlerini. çöpçüler genel olarak ortalıkta takılmayı sevmezler, ki zebralar çok bir şey yapamaz onlara. istersen akvaryuma bitki al biraz. ortam karmaşık olsun, hayvanlara saklanacak yer çıksın. bir de balıkları dürtme pek.


  • sndnzr  (16.10.11 01:54:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.