[]

kene

kene ısırınca koparmak tehlikeliymiş... hastanede koparılması gerekiyormuş..

peki kene koparıldıktan sonra hiçbir geri dönüşü yok mu bunun? yani keneyi kopardınız mı işiniz bitiyor mu? kesin ölüyor musunuz? tedavisi var mı?


 
keneyi koparmayiniz ile kastedilen keneyi vucuttan cikartirken, vida gibi dondurmek gerekir. cogu kisi bunu beceremedigi icin keneyi cikartirken, ignesini vucutta birakiyor ve boylelikle zehir daha kolay yayiliyordur. ignesini vucudunda birakacak sekilde keneyi kopardin diyelim; herhalde cerrahi bir islem ile o bolgeyi dezenfekte ederler.


  • egotm  (19.06.08 13:25:25) 
sondan başlayalım:
hayır tedavisi yok.
zehir vücudunuza enjekte olunca ölüyorsunuz evet.
keneyi kopardıktan sonra geri dönüşü, şans bağlı.
hastanede koparılması gerekiyor.
keneye bir şeyler enjekte edip felç olmasını sağlıyorlar, böylece keneyi çıkarıyorlar.

not: doktor ya da tıbbi konularla ilgili bir insan değilim. sağdan soldan okuduklarım bunlar. bir uzman bu konuda yazıp, hem yanlışları düzeltir hem de bizi aydınlatırsa daha iyi olur.
  • tannhauser  (19.06.08 13:52:19) 
kene vücuda yapışınca kafasını içeri sokar (iğnesi yoktur. direkt kafayı daldırır). götünden cımbızla tutup çekerseniz kenenin kafası kopar içeride kalır, göt kısmını çıkarmış olursunuz. yapılması gereken (zeytinyağı veya sıvı sabunla yapıyorlarmış ama yine de risk almayıp hastaneye gitmek lazım) kafasını kopartmadan, kafasıyla birlikte keneyi çıkartmak.


  • kibritsuyu  (19.06.08 14:06:48) 
ölüm olayı sadece kkka taşıyan kenelerde oluyor. onlar nasıl ayırdediliyor onu bilmiyorum ama...


  • alpinsamuray  (19.06.08 14:17:55 ~ 14:18:13) 
  • anatomik durus  (19.06.08 14:33:00) 
evet ben de okuduklarımı aktarayım. Kene hayvanı boruyu size soktuktan sonra kan emmeye başlar, kan emmesi bitince (ki bu uzun bi süreçmiş) boruyu çıkarmadan önce bir tükürük mü ne bir şey salgılar, işte virüs varsa bunda olur. keneyi elle çıkarmaya çalışırsanız, bu tükürüğü zorlanma esnasında salar, eğer virüslüyse bitmiştir olay.
o nedenledir ki döndüre döndüre ya da çeşitli tekniklerle çıkarmayı öneriyorlar. ha bir de, keneyi eliyle ezen bir çocuk öldü çorumda. virüs bu şekilde de geçebiliyor diye okumuştum, ellemeyiniz keneyi. eldivenle tutunuz. ama tavsiyem hastanenin yolunu tutmanızdır tabi

  • ophelia  (19.06.08 16:32:36) 
(git: 29302)


  • pyro clustic flow  (19.06.08 17:07:30 ~ 19:22:10) 
virüslü keneyse evet çok ciddi tehlikesi var. normal bir keneyse kopartarak çıkarttığınız zamanda orası derinin içinde kalıyor ve deri bu yabancı maddeyi atmak için iltihap salgılıyor filan falan rahatsız edici ve mikrop kaptırabilecek bir olay, ölümcül olmasa da hoş bişiy değil.


  • darknum  (19.06.08 19:05:28) 
yav artvine fındık zamanı gittim 3 sene önce orda milyonlarca kene var. herkesi ısırmış köyde en az bir kere. ben ordayken arkadaşımı da ısırdı çevirip aldılar hala da sağlam adam. orda da kene yüzünden kimse ölmemiş. tuhaf geliyo bana o yüzden şehrin ortasında kene yüzünden 1 sürü kırımla kongoyla uğraşmak. bok yoluna gitmek gibi.


  • s e ff a f  (20.06.08 00:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.