[]

Montu Tekrar Kullanılabilir Hale Getirmek

Hikayeleştirirerek yazıyorum her zaman olduğu gibi. Bilen bilir; pek üzerime bir şey almam (kim bilecekse burada :) Birileri alırsa "eyvallah" der giyerim üzerime.

5-6 sene önce alınmış bir kot-mont var elimde. Sırtında iplikle işlenmiş desenler var. Şöyle bir giyince tam Quaresma, ne bileyim bir C.Ronaldo kadar apaçileşiyorum.

Üstelik doğru düzgün hiç giymeme rağmen ufak ufak solan yerleri var (Koyu lacivertti kendileri).

Geçenlerde askıda görünce bir deniyeyim diye giydim, kalıbı, üzerimde duruşu filan çok hoşuma gitti.

Gitti de bu üzerindeki işlemelerle ve soluklarla giyemem. Bu işlemeleri ve soluk yerleri en az hasarsız nasıl onarabiliriz?

("Elinle sök" demeyin; ufak ufak da olsa dikiş izi kalacaktır mutlaka.)

 
montu görmeden bişi söylemek zor. arka tek parça mı? nakış büyüküğü ne kadar?
solukluklar nerelerde?

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.10.11 22:38:50) 
Nakış büyüklüğü montun sırtının yarısını kaplayacak kadar. Soluklar ise genelde kollarda, uç kısımlarda filan.


  • ataturkiye  (15.10.11 22:40:57) 
Montu görmek gerek ayrıca kumaş da önemli pamukluysa boyayabilirsin. Naylonsa olmaz. Manşetlerine başka kumaştan parça geçirebilirsin. Nakışlar zor hele de o kadar büyükse.Üzerine başka kumaştan aplike vs olabilir.


  • zasch  (15.10.11 22:56:22) 
nakışın söküdükten sonraki izi kalmasın isteniyorsa tek çare montun o bölümünü uygun bir kumaşla değiştirmek.
güderi, triko, zıt renk kot kumaşı.. gibi bişiler olabilir. kol ağızarı falan da o kumaşla yapılırsa ağarmış yerler de hallolur.
başka bir çözüm de nakışı sökmek, sökülen yere arma filan gibi istenilen bişilerle aplike yapmak. nakışı sökmek isterseniz tuhafiyeciden iplik sökücü alın. onunla çok koaylıkla kumaşa zarar vermeden nakışı sökebilirsiniz.
bence önce nakışı sökün, kotu yıkayın. yıkanınca kot biraz çeker, dikiş izleri kaybolabilir. dikiş izi kalmazsa öyle kullanırsınız, kalırsa başka çözümlere geçersiniz.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.10.11 23:08:15) 
denim kumasindan oldugu icin, ki denim en saglam kumaslardan biridir, nakislari ince uclu bir makasla aldiktan sonra uzerinden zimparayla biraz gecebilir delikleri daha az belirgin hale getirebilirsin.

ayrica soluk yerleri icin de ayni sekilde zimparayla rengini biraz daha acarak solukluktan kullanabilirsin.

zimpara, bildigin zimpara. nalburdan uc bes liraya bulabilirsin.

daha renk icin boyamayi falan dusunursen, butun buyuk sirketlerin kullandigi boya sistemi, indigo boya diye gecer. tuhafiyelerde falan belki bulma sansin vardir. koyu bir renge boyayip, tabii boyama islemi uc bes kere yikayarak kumasin icine islenebilir ancak, boyadiktan sonra tekrar zimpara veya ponza tasiyla istedigin agartmayi uygulayabilirsin.
  • emfuzi  (16.10.11 00:50:27) 
Ah Gencay ah.


  • oddyseus  (16.04.14 01:16:39) 
Eyvallah Gencay kardes. Bir gun biz de yanina gelecegiz.


  • thuja  (27.07.21 04:17:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.