[]

İş aramaca

Şu an çalıştığım işyerimin şartlarından çok memnun olmasam da (kim memnun ki?) yaptığım iş zevkli (game testerım artık herkes öğrendi). Kafamda her zaman ki gibi yurtdışı planları var. Daha önceden yurtdışı eğitimim falan da var (Erasmus) neyse, efendim şimdi bulunduğum sektör gayet eğlenceli canlı renkli ve deli gibi gelişen bir sektör (sosyal oyunlarda senede 2 milyar dolar gibi bir para dönüyor), yurtdışında olan belli başlı oyun firmalarını buldum ve benzer pozisyonlar için onlara başvurmayı düşünüyorum.

Yalnız sorun şu ki, benim adam gibi ilk iş deneyimim olacak bu, bundan önce 4 ay kadar bir yazılımcı maceram oldu ama, o defteri kapattım. Neyse işin özü şu ki, ben daha bu sektörde 1 aydır falan varım, cv hazırlayıp millete ben bu sektörde iş arıyorum bak x firmasında çalışıyorum demek için daha erken mi? Yani sektörde 1 aylık iş deneyimiyle, yurtdışındaki firmalara başvurmak mantıklı mı değil mi? Komik olur mu? Daha beklemem mi lazım?


 
a- bu alanda tecrüben var mı?
b- evet bir ay.

sen burada a olsan ne düşünürsün? bence 6 ay tecrübe en azından kaydadeğer bir süredir.
  • baldur  (15.10.11 10:26:07 ~ 10:30:24) 
çok çok çok çok zor. hem çalıştığın sektör çok popüler değil. hem avrupa ekonomisi bok durumda. hem de eksiklerin var..ben öyle birşey için en az 2 yıl sadece(iş tecrübesi hariç) kendimi geliştirmeye ayırırdım.

seminer, dil, kurs, çevre, portfolyö, referans
  • kocayusuf  (15.10.11 10:27:35 ~ 10:28:37) 
Çalıştığım sektörün ne kadar popüler olduğuna, facebook'un en çok üyesi olan 4. ülke olmasından anlayabilirsin aslında, Facebook kullanıp da oyun oynamayan kişi sayısı azdır.

Kaldı ki bu sektör Avrupa'da hayvan gibi gelişmiş durumda, çalıştığım yer Türkiye'de tek diyebiliriz.
  • bonjurkes  (15.10.11 10:32:29) 
tecrübe çok az hacı ya donanım ya tecrübe ile önplana çıkman lazım.
ama çok zor gibi geliyor.
yani sen bu sektörde ki iş hayatı için daha yeni adım atmış biri gibisin.
  • seyduna6687  (15.10.11 10:39:44) 
Hayalperestlige kacmadan olumlu bakarsan istedigiklerini gerceklestirebilirsin. Yeni mezun bir tanidigim sanirim Hollanda'daki bir sosyal ag oyun sirketiyle flort ediyordu hic bir tecrubesi olmamasina ragmen. Adamlar ucak biletini bile yollayip mulakata davet etmislerdi. Sonra gene Avrupa'da farkli sektorde daha buyuk bir firmayi tercih etti diye duydum.

Bu konuda kendimi de ornek verebilirim ama oyun sektoru deyince arkadasim aklima geldi. Ben oyun sektorunde degilim. Ancak son 2 ay icinde iki arkadasim daha yurt disina calismaya gitti, bir tanesi gene yeni mezun.

Onundeki en buyuk engel dil olabilir, eger dil sorunun yoksa firma senin firmanin ve ulkenin kulturune uyum saglayamayip bir sure sonra geri donmek isteme riskini almak istemeyebilir, bu konuda onlari ikna etmen lazim.

Eger gitmek istiyorsan keske sunu da dusunseydim demeyecek sekilde her turlu hazirligini arastirmani yapip basvur. Gitmek istedikten sonra her turlu gidersin.
  • crown  (15.10.11 13:04:40) 
1 ay hiçbirşey değil. 1-2 sene bekle derim ben, türkiye'deki gidişata hakim olmalısın, en azından.


  • african rain  (15.10.11 13:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.