[]

Yeminli Tercüman - Noter İlişkisi

Şimdi yurtdışında okunulduguna dair bir adet öğrenci belgesi aldık ve bunu yeminli tercüman vasıtasıyla tercüme ettirip YÖK'e göndermemiz gerekiyor. Fakat yeni bir uygulama olsa gerek tercüman kişisi bu çeviriyi illa herhangi bir noterin matbu kagıdı üstüne yapmak istiyor ve kendi imzasının hemen alt kısmına " X yeminli tercümanı noterimiz tarafından onanmıştır"Noter Kişisi - İmza- gibi bir yazı ekliyor. bu yazıdan dolayı ayrıyetten bu notere gidip 35-50 ytl vermek gerekiyormuş. bunun mantıgı nedir? daha önce böyle birşey yoktu. sonuçta kendi özel kagıdımın yeminli tercüman tarafından beyaz boş bir kagıda yazılmasını ve altına kendi imzasını atmasını istiyorum. İlla hangi noter diye soruyorlar.

Nedir buna çözüm? Komisyon içinmi yapıyorlar bunu?


 
resmi işe kullanacaksanız noter onayı eskiden beri gerekiyordu diye biliyorum ben


  • 386 dx  (19.06.08 01:28:48) 
1. soru - matbu kağıdın hiçbir açıklaması/mantığı yok, eğer noterin personeli değilse.
2. soru - her noter, her tercümanı onaylamaz. önceden tercümanın, diplomasını vs.'sini o notere götürmüş ve yemin zaptı imzalamış olması gereklidir. Hangi noter olacağını da, tercümanın bulunduğu semt veya çalıştığı firmanın bulunduğu semt belirler, herhangi bir öncelik/fark yoktur.
3. Noterler tercüme tasdiki için bir para alırlar. Bunun 3'ü 5'i normalde tercümana gidiyor olsa da, uygulamada pek böyle birşey olmaz.
4.'ü özel mesaj olarak ilettim.

Son not: Noter tasdiklemeden, yeminli tercümanın imzası geçerli olmaz.
  • cedilla  (19.06.08 10:56:22 ~ 10:59:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.