[]

yurtdışı seyahat sigortası -uzun süreli-

özellikle erasmusa giden-uzun süreli avrupada kalan arkadaşlar üşenmeyip cevap yazarsa sevinirim.

6 aylığına isveçe gidecem, bu sigorta 6 ayın sadece 90 gününde geçerli oluyormuş (birkaç yerden aldığım poliçe örneğinde okuduğum kadarıyla). bunun 6 ayın tamamında geçerli olanı yok mu ? yoksa bu gereksiz mi ? orada ayrıca sigorta yapabiliyor muyuz kendimize? siz yurdışına uzun süreli çıkarken-erasmusa giderken hangi sigortadan kaça yaptırdınız?

şimdiden teşekkürler

edit: benzer bi soru var ama fazla cevap yok. bi el atın

 
öyle bir sigortaya ihtiyacin yokki(varda o kadar uzun olanina yok.)

simdi sana olayi anlatiyim biraz.

bu yurtdisi saglik sigortasi zimbirtisi turk vatandaslarinin ab icerisinde default ekarti olmadigi icin oradaki sigorta islemleri bitinceye kadar,kabul olana kadar orada ölmeleri durumunda cenazelerin türkiyeye geri gönderme parasini oradaki gittigin ülkenin ödememesi icin yaptiriliyor.yoksa baska numarasi yok.

bunun yaninda orada sigortan cikinca zaten baska sigortaya ihtiyacin olmayacak.ondan zaten gerek yok 180 günlük sigortaya.10-15 gün arasi sürebilir bu oradaki sigortaya kabul durumun.bu siradada zaten gecerli olan yurtdisi sigortani kullanirsin,oda aslinda senin nakit ödeyip ,türkiyeye döndükten sonra alacagin ücret seklinde olan bir sigorta.

bu arada oturum alicaksan orada sigorta yaptirman zorunlu diye biliyorum,gidince yaptiricaksin zaten.

türkce cok anlatamadim ama öyle biseyler iste.
  • serabetan  (14.10.11 20:33:39 ~ 20:42:02) 
ergo isviçre'den 100 tlye yaptırmıştım 2 sene önce. çok önemli ve gerekli bir şey değil, en azından benim işime yaramadı. tamamen vize alabilmek için prosedür icabı alınıyor zaten.


  • in vino veritas  (14.10.11 20:35:11) 
teşekkürler cevaplarınız için.

serabetan, aslında çok iyi anlatmışsın. bilmek istediğim de buydu zaten, ben isveç e gidince bana orada zaten sigorta yapacak mı devlet veya gideceğim üniversite? yazdıklarından bu sonucu çıkardım ki baya iyi bişi, tam istediğim gibi diyebilirim.
bu arada, evet erasmus için 6 aylık oturum alacam.
  • ferishtah  (14.10.11 21:00:51) 
yurtdışı seyahat sigortası sadece cenaze masrafları için değildir.

konsolosluklar içinde cenaze masrafları teminatı da bulundurduğu için zorunlu tutarlar ancak sigortanın kapsamı içinde yurtdışında başına bir kaza hali gelmesi durumunda yapılacak tüm hastane masrafların da vardır. yine ek olarak kaza haline bağlı olarak acil durum rezervasyon iptali, uçak biletinin organize edilmesi, yakınlarına haber verilmesi gibi ek teminatlar da mevcuttur.

bu ürünün standart süresi ülke dışına çıkış tarihinden itibaren 90 gündür. yani 3. ayın sonunda Türkiye'ye gelip geri dönersen ürün 6 ay boyunca geçerli olmuş olur. eğer bu sigortayı vize için zorunlu olması sebebiyle yaptırıyorsan bu tür senin için uygundur. yok ben daha kapsamlı bir sigorta istiyorum, yurtdışında hastalanırsam hastane masraflarımı da karşılasın dersen o zaman yurtdışı eğitim sağlık sigortası adı altında satılan ürünlere bakman gerek. yanılmıyorsam YESS adında bir ürün vardı bu istediklerine net olarak karşılık olabilecek.
  • cakabo  (14.10.11 21:27:10) 
yazılmış çizilmiş ama sanki herkes pek bir yüzeysel bilgi vermiş,

Erasmus deneyimi olan biri olarak anlatayım, ilk önce, konsolosluğun belirttiği özel bir koşul var mı? Mesela, Finlandiya 10.000 euro ya da 100.000 euro teminatlı sigorta istiyordu, bunu yapan 3 firma vardı, isim veriyorlardı, üçünden birine yaptırabiliyordun.

Vize alırken orada bulunduğun ilk ve son günü kapsayan geçerli sigorta istiyorlar, sebebi basit, o ülke karşılıyor olayı falan yok. Bileğini burkarsın, falan orası okey. Onun dışında, araba çarptığı zaman, ya da alkollü kafayla başınıza birşey geldiğinde, ameliyat vs tarzı birşey olduğunda kimse karşılamaz. Kaldı ki, normal muayeneyi bile karşılamaz çoğu yer. Zaten sigortaların çalışma sistemi de şudur,

Sen ödemeyi yaparsın, faturanı yollarsın onlar geri öder. Eğer cebinde 20 euro varsa, sağlık hizmeti alamazsın. Oranın vatandaşı değilsin bir defa. Her aylık yerde, konsolosluğun sitesini araştır, istedikleri özel bir sigorta varmı, ya da teminatı nedir? Onu netleştirdikten sonra çoğu sigortanın yurtdışı eğitim sigortası paketi var, onlardan en uygununu bulup onu alman lazım.

Normal sigortalar 90 gün sonra geçerli olmaz, 91. gün bacağını kırarsan tüm paranı cebinden ödersin, sonra da ağlarsın bütün erasmus hiben hastaneye gitti diye. Aynı şekilde cenaze gönderme, yanına refakatçi gönderme gibi masrafları da sigorta karşılar.
  • bonjurkes  (14.10.11 21:42:03) 
bonjurkes, aslında söylediklerini biliyordum :) konsolosluk 30000€ luk teminatı olan seyahat sigortası istiyor.
bahsettiğin tarzdaki yurtdışı eğitim sigortası paketini hangi firmadan alabilirim? şimdiye kadar 5 yerden fiyat aldım, özellikle hep geçerli olmasını söyledim görevliye, her seferinde "hep geçerli zaten, 180 gün geçerliliği var sağlık konusunda.." karşılığını aldım ama poliçeyi okuduğumda öyle olmadığını gördüm. kısacası firma adı verilebilirse, şurdan yaptırdım memnun kaldım denirse daha iyi olur benim açımdan.

cakabo, teşekkürler, araştırıyorum.

filan, axa dan bugün fiyat aldım ama dediğim gibi onunki de 90 günlük.
  • ferishtah  (14.10.11 21:56:26) 
@ cakabo

sigorta cenaze masraflari icin degil,ama ülkeyi ilgilendiren kismi o,yoksa adamin seyinde degil ki sizin hastaliginiz,kazaniz.

@bonjurkes

genelde 30 bin € teminat isterler,onun disinda götürme zorunlulugunuz aslinda temelde yoktur.bagli oldugunuz sigortalar tr de yurtdisinda da haber vermek kosulu ile gecerli,haber verirseniz alacaginiz bir belge ile gecerli olur,ama vize vermezler orasi ayri.yok efendim cenaze ile alakasi yokmus.tekrar söylüyorum,asil olayi odur ,yoksa zaten türk vatandasi oldugunuz icin acil bir durum basiniza gelse tedavi olursunuz,dedigim gibi sigortalar orada temelde gecerli olsa da pratikde degil.
  • serabetan  (14.10.11 23:08:30) 
Güneş sigortanın vardı bir ara ama hala var mı bilmiyorum, finlandiya konsolosluğu 100.000 euro teminatlı istemişti (oha diyorum) benden, aig den yaptırmıştım, onlara da sorabilirsin. Zaten bütün olay, sen orada harcamanı yapacan, arayıp adamları haber verecen olay o.

Aig ye bak hala batmadıysa, güneş sigortaya bak, allianz'a bak. Yurtdışı eğitim sigortası diye geçer bunlar, sadece yurtdışı sigortası diye sorma onlar 90 günlük
  • bonjurkes  (15.10.11 10:09:47) 
teşekkürler. güneş sigortaya vakıfbank üzerinden bakmıştım, fiyat almıştım ama bu tip bişi söylememişlerdi.
aig le allianz a da bakıyorum hemen.

  • ferishtah  (15.10.11 11:34:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.