[]

Yarı-porselen diş, yükseklik?

sağ alt en arka dişime (bi adı var mı bunun, hehe) porselen yerleştirildi. üstü törpülendi biraz, üstüne de kalıp çıkarılıp porselen yapıştırıldı yani. takmadan once bikaç kez yükseklik ayarlandı, porselen kalıbın altı biraz törpülendi vesaire ama takıldığından beri yüksek geliyor bana. ağzımı kapattığımda sağ taraf daha yukarda oluyor. sol taraftaki aynı dişimin ağıza bakan tarafına nazaran geniş ve uzun duruyor sağ taraf.

2 güne alışırsın demişti doktor. 2 güne geçer mi bu yükseklik olayı? yeni bi kalıp çıkarılması lazım yoksa varolan kalıp birazcık törpülenebilir mi?


 
hemen git artikülasyon kağıdı koysun yüksekliğini alsın yoksa porselenlerde çatlayabilir. bir dk lık bir işlemi var hemen halledilir.


  • ayhsegul  (14.10.11 16:06:41) 
o kağıtla bi 3-5 kere denedik zaten öncesinde, törpülemekten kastım oydu. yaptık onu birkaç kere, sonra yapıştırdı.
dişin sağ ve sol taraflarında, yani ağıza bakan ve dışa bakan yüksekliklerinde sorun var sanırım, oralar yüksek kalmış.

  • hjarteblod  (14.10.11 16:15:53) 
bahsettiğin şey kaplama yani, değil mi? benim de ilk yapıştırıldığında yüksekti, onca törpülemeye vs rağmen. bir hafta civarı nefret ettim o iki dişten ama sonra oturdu. şimdi zerre kadar yükseklik hissi yok. en fazla 10 gün içinde senin dişin de oturur(oturmak neyse artık) diye düşünüyorum. o tarafla da yemeye çalış. çok sert şeyler çiğneme tabi.


  • daysleeper  (14.10.11 16:49:06) 
normalde dişçiden çıktığınız anda bi gariplik hissetmemeniz lazım o işlerde.


  • terp  (14.10.11 20:17:43) 
@daysleeper evet aynen kaplama.

@terp hocam aslında hissettim ama, kadın yapıştırmadan önce sormadı bile "bak yapıştırıyorum, sorun yok di mi" diye. sadece o kağıtla 3-5 deneyip törpüledi. sonra da "2 güne alışırsın" diyip yolladı beni. itiraz edemedim yani.
  • hjarteblod  (14.10.11 21:07:54) 
sonuçta onun yönlendirmesi lazım sizi. siz tamamen rahat edene kadar törpülemeye devam etmesi lazım. neyse 2 gün bekle bakalım. olmazsa çökersin üstüne.


  • terp  (14.10.11 22:26:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.