[]

çekingen kişilik bozukluğu için söylenebilecekler..

evet kişi kendinin doktorudur derler, bugün ben böyle bir tanı koydum kendime..
- insanların yüzüne bakamıyorum (hem konuşurken, hem yolda selam vermek gerektiğinde)
- 12 yaşından beri hiç bir sosyal ortama girmedim, istemedim ama burcumun özelliği gereği sosyal olmak benim için vazgeçilmez görünüyor. bu arada yaşım 19.
- mecburen insanlarla bir arada olmam gereken durumlarda (sınıf), insanların hakkımda söyledikleri en ufak şeye farkında olmadan şiddetli tepkiler verebiliyorum.
- kimi zaman insanlar içinde kendimi düşünce konusunda üstün görüyorum kimi zamansa hiç olmadığı kadar yetersiz görüyorum. bununla birlikte yaşamak istemiyorum.
- tüm bunlara bağlı güven eksikliği nedeniyle çok basit işleri bile yaparken zorlanmak..

sorunlarım bunlar, ne diyebilirsiniz bu sorunlar hakkında?




ayrıca burda tüm özelliklerim mevcut.

www.hatunca.net

 
Bi psikolağa görün derim... İlaç vermese bile sadece gitmek bile işe yarayabiliyor...


  • ataman  (13.10.11 23:19:31) 
yaşın 19 çooooook normal, rahat ol zamanla geçecek!


  • lilyb  (13.10.11 23:24:06) 
sosyallikle burç arasında bir alaka yok, çünkü burcun senin kişiliğini etkilemiyor. burcum yüzünden sosyal olmalıyım diye düşünme.


  • resistance is futile  (14.10.11 00:07:03) 
7 tekila shot derim


  • mottoman  (14.10.11 00:53:21) 
bu anlattıkların çekingen kişilikten çok narsisistik kişiliği andırıyor. çekingen eleştiriden korkar bir şey yapamaz ama narsisist yaralanır ve şiddetli tepki verir. çünkü ona hayranlık duyulması gerekir çünkü o herkesten üstündür. narsisist kabuk kırılırsa da kendini aşırı değersiz görür. güven eksikliği ise narsisistlerin temel sorunu paranoyadan kaynaklanır.

sorunun ciddi, çözümü zor. dediklerim bir şey ifade ediyorsa heinz kohut'un "kendiliğin çözümlenmesi" kitabını okumanı tavsiye ederim. orada kendini bulacaksın.
  • hyu  (14.10.11 01:00:59) 
sosyal olcaksin.

yas 19 sa ve üniversite ögrencisiysen,gidiceksin temiz bi ögrenci klubune acilicaksin.

psikolog filanda care olabilir belki ama ben bunu denemeden gitme derim.

hocam ilacin kafa adamlardir bu kadar.
  • serabetan  (14.10.11 01:25:18) 
İlaç kullan; çoğu zaman işe yarıyor.Tabi doktor kontrolünde..


  • lebanon  (14.10.11 14:06:32) 
burcum aslan, yükselenim terazi..

dediğinize göre sanırım narsist oluyorum ama gerçekten yürek yaralayıcı bir olay.. tüm hayatın boyunca engelli bir insan gibisin. uzaktan bakan insan sana imrenebilir belki seni tanımadığı için ama iş öyle değil..

bu tür sorunlarda ilaç kullanmak bana kalırsa uyuşturucu kullanmakla aynı şey.. her başın sıkıştığında ilaca başvuracaksın madde bağımlısı olacaksın..

kafa adamların yanına gidebilmek için onlar için cazip bir insan olmak lazım.. sonuçta arkadaşlıkta bir nevi çıkar - menfaat ilişkisidir ben onlar için nasıl cazip olabilirim? (para yedirmek dışında)

psikoloğu hiç kendime yakın görmüyorum yıllardır aynı şey söylenir ama gereksiz görüyorum.. psikologun faydası olması için güvenmelisin bir kere.. onunda bu işi bir kaç seansta çözemezsin, işin ehli bir adam benden iyi para alır, beni yolar.. öğrenci adamım sonuçta.. bilmiyorum psikologun bu konuda bana yardımcı olabileceğini düşünmüyorum..
  • istenmeyen_adam  (14.10.11 17:17:16) 
su film ve dizilerden sonra herkes kendinde özel bir sey arar oldu,sende simdi "ayyyy ben farkliyim,narsistmisiaammm" diyosun.

yok efendim ,bende söyle bi sorun var,söyle boktan bisey var diyerek ben özelim,farkliyim herkesten moduna girmeyin.normal asosyal ergensin ötesi yok bunun.

ya bahanelerle kendinde bir sey arar basarisizliklarina bahane ararsin (bkz: narsist oldugunu düsünmek) ,ya da gidip cözüm ararsin!
  • serabetan  (14.10.11 19:15:23) 
panpa,

yazdıklarımı okuduysan narsistim çok kötüyüm demedim.. iyi olan özelliklerim vardı ama bunların hiç birisi bir dahinin özelliği değildi. öyle olsa bile ben farkında değildim. ben eksi sözlükte takılan insan grubu değilim, entel filmler izlemem televizyon kültürüm aşkı memnu ve adını feriha koydum'dan ibarettir.. asosyallim ama vaktimi hayallerimle geçiririm. müzik dinleyerek günde 4-5 saat hayal kurabilirim.. aynı zamanda bu süre zarfında yürürüm.. yorulunca da uyurum..

son günlerde hastalıklar ve güçsüzlüklerle boğuşuyorum.. aksine kendimi yetersiz bulduğum pek çok şey de var.. toplumdan kendimi soyutlama sebebim kendimi üstün görmem değil.. bunun sebebini veridğim linkte yazanları okuduğunda göreceksin.. ben özel bir insan değilim.. zaten insanların binde birinin özel olduğuna inanırım, gelirleri ne seviyede olursa olsun pek çok insan aynı zeka seviyesinde..

#narsist ne demek bunu bugün öğrendim, kendimi özel sandığım bir şey yok zaten.. sadece normal insanlar gibi yüz yüze göz göze konuşabilmek isterim onlar gibi yaşayabilmek isterim evde oturacağıma..
  • istenmeyen_adam  (14.10.11 20:27:39 ~ 20:29:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.