[]

otomobil satmak

ilk kez otomobil satacağız da, ilan verirken, müşteri adaylarıyla iletişim esnasında ve müşteri bulduktan sonraki aşamada nasıl bir yol izlememiz gerekir? resmi işlemler nelerdir? bunun dışında nelere dikkat etmeliyiz? teşekkürler.

(bu arada otomobil 2001 Octavia 1.6 Amb., 55000km civarında, ilk sahibi biziz)


 
- ilani verirken amatör görün. aracin çok az yakit harcar. en büyük özelliği bu. ihtiyacin olduğu için satiyorsun ve hiç kaza yapmadin vb. vb.
- fiyat verirken biraz pazarlik payi birak ve ilaninda ''araç başinda azda olsa p. payi vardir'' diye uyari birak.
- mesajlari takip edecek imkaniniz varsa'telefonlara bakamam mesaj birakin'' demelisin. ciddi görünen alicilari sen ara ve gelin arabayi görün dersin.
- ufak tefek hasari kusuru saklayabildiğin kadar sakla. alici, satiş aninda kitlenir o ufak detaylar biraz dil kivrakliği ile atlanir ki en ufak detayda 300-500 düşmek istemiyorsan böyle yapmalisin.
- anlaştiktan sonra bir miktar kapora al.
- noter'e tek gitme. o kadar parayi tek başina teslim alma.
- aracin cezasi ivir ziviri noterde çikiyor. senlik bi durum yok.
  • ermoo  (13.10.11 20:44:00) 
fotoğrafları çekin aracın durumu hakkında bilgi verici yazıyı yazıp ilanı yayınlayın.

resmi işlermler şunlar: alıcı ile anlaştıysanız notere gidiyorsunuz, yanınızda kimlik ruhsat oluyor. aracın satışını yapıyorsunuz noterde. şu önemli, parayı almadan kağıtları imzalamayın, ya da noterden yardım isteyin. parayı cebinize koyup noterde satışını verdikten sonra herşey bitmiştir, geçmiş olsun. parayı çarpılmadan bankaya yatırın.

şuna dikkat edin: aracı deneyeceğim derlerse aracı vermeyin :D ya da yanında bulunurken gezin, iki kişiyse tek başınızıa arabaya binmeyin, ne yapacakları belli olmaz.
aklımabaşka birşey gelmiyor
  • kisa  (13.10.11 20:47:05) 
bu arkadasın-ermoo-dediklerinin hicbirisini yapma.tatlısu kurnazlıklarını yazmıs sana.

ilana araban neyse onu yaz.buyuk ihtimal cizik bile yoktur arabanda ama varsa da yaz.aslında yazmayıp tatlısu kurnazlarına sokmak cok zevklidir ama duzgun birisini kandırıp beddua almaktansa hakkıyla satmak onemlidir.

ben cokca araba değiştiriyorum.genelde tanıdıklara veririm aracları ama ilan verirsem genelde makul bir fiyat yazarım araca cunku ozellikle sahibinden com da insanlar arac fiyatlarını abartarak yazıyorlar.hayallerde yasıyorlar yani.arabamın neyi var neyi yok yazarım.telefon numaramı bırakmam.sacma sapan saatlerde arıyorlar.mesaj bırakanlara ben donuyorum.isteyen ustasını alıp getirir diye belirtiyorrum cunku onların pesinde kosamam.ok alıyoruz derlerse en son notere giderken bir servise ugrarız ordada baktırırlar.olay budur.

kolay gelsin.
  • duptıs  (13.10.11 20:55:49 ~ 20:57:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.