[]

Sözlükte yazar olmak için referans olarak kullanabileceğimiz platformlar

Selamlar aza-i ekşi.
Başlıkta karakter sınırlaması olduğu için derdimi ne kadar özetleyebildim bilemiyorum. mamafih derdim şudur ki;
Bu kardeşiniz yıllardır ekşisözlüğe üye olmaya çalışıyor. 1-2 kere geçti o on entrylik deneme sürecinden. fakat kendimi tam olarak anlatamamış olacağım ki beni yazarlık pozisyonuna uygun görmedi moderatör arkadaşlar. Onlara da ulaşamadığım, ve soramadığım için derdimi buradan anlatacağım.
-yazar birazdan kendini övmeye başlayacak-
halbuki tam on senelik ekşisözlük okuyucusu olarak ekşi jargonunu benimsediğimi , mütemadiyen imla ve noktalama kurallarına uyduğumu, genel kültür dışında değişik, aslında garip konularda fazlaca bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum. yani sözlüğe ekleyecek, gereksiz^^ de olsa katkıda bulunacak birkaç bilgiye sahibim. mesela bazı mitolojik karakterlerin başlığındaki entryler sadece o karakteri nick olarak kullanan yazarla ilgili. Kasımdan sonra Sofyaya St. Clement of Ohrid Üniversitesine gideceğim. bu üniversitenin başlığı dahi yok. -ki Sofyanın en eski, en iyi üniversitesi oluyor.- Hes Projeleriyle ilgili babamın Bursa Su Platformu başkanı olmasından mütevellit sözlüğe son dakika haberleri verecek derecede imkanım var vs...
Neden bu kadar kafa şişirdim bilmiyorum fakat sadece geliyorum.
Bildiğiniz gibi diğer sözlüklere üye olmak ekşisözlüğe üye olmaktan çok daha kolay. mesela ben uludağsözlüğe üye olsam, -an itibariyle değilim- bi süre orada yazarlık yapsam, sonra da çıkıp desem ki moderatörlere gençler, işte bu benim. nasıl olur? ya da olabilir mi? ya da duyuru üzerinden de yapabilirim bunu.
"Ekşi Sözlük ile ilgili danışacağınız konular varsa buradan sorabilirsiniz." yazıyordu. bi sorayım dedim ben de.nacizane...
teşekkürler. öptüm. kib. bay.

 
her ne kadar iyi yazsan da, çaylaklık dönemindeki 10 entry tanım olmak zorunda. siyasi konularda sayfalarca beton gibi 10 entry girsen de muhtemelen kabul edilmezsin. erik başlığına şuralarda buralarda yetişen sulu bi' meyve falan yazarsan muhtemelen onaylanır.

diğer konuya gelince, diğer sözlüklerdeki yazarlığının bir etkisi olmaz. zira kanıtlayamazsın o yazarın sen olduğunu. kanıtlasan da bir etkisi olmaz.

dediğim gibi tanım falan yap, en garantisi o.
  • i am cookie monsters nipple  (13.10.11 19:07:13) 
tercihen cok uzun olmayan, fazla yorum icermeyen, kurallar uygun(daha once yazilmamis fln) 10 tane tanim iceren entry giren herkes yazar olabiliyor benim bildigim. moderatorlere surada yaziyorum fln diyince, "ha kardes gel o zaman!" diyeceklerini pek sanmiyorum. ha moderator bi tanidigin varsa, belki :)


  • risko  (13.10.11 19:09:42) 
o kadar abartma yazar olmayı. hem onca sene takip edip jargon benimsemeye gerek yok.

kural çok basit: 10 tane daha önce girilmemiş tanım olacak şekilde entry gir, sonra da hergün online ol.

not:10 senedir bunu anlaman gerekirdi..
  • al basmadan donu var  (14.10.11 00:12:56) 
on senedir jargonu anlamaya falan çalışmıyorum. okumaktan zevk aldığım için okuyorum.


  • hephaistos  (14.10.11 00:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.