[]

Sigara bırakanlar.

Ben de aranıza katıldım.

Şimdi sabah sigarasını asla atlamayan, sigarasız kalmamaya çok özen gösteren, günde 1 paket içen insandım. 5-6 yıl böyle geçti. Baya özdeşleşmiştim yani sigarayla.

Bugün 1 hafta olacak. Yalnız şöyle bir olay var, benim canım sigara istiyor, ama bildiğin yani. Hani "of sigara içmem lazım" olayını demiyorum, ilk 2-3 gün baya bunaltıcı geçti ama şimdi öle kriz olayı yok. Ancak beynimin bi kenarında "ben sigarayı bıraktım" yazan neon bi tabela var, sürekli yanıp sönüyor. Aklımdan çıkmıyo ki abi hiç ? Ne olacak bu böyle mi gidecek hep ? Niye düzelmiyorum lan ?

Bir de şunu eklemek isterim, son 1-2 yıldır burnum tıkalıymış ve haberim yokmuş. 3-4 gün içinde farketti resmen.

 
Henüz yalnızca bir hafta olmuş.Vazgeçmemeye çalışın ve nefes almanın keyfini yaşayın.Elbette bu tip durumlar olacak.Şu anda vermiş olduğunuz kararı sakın ertelemeyin.Yani şimdi vazgeçip sonra bırakacağınıza inanmayın.En zor kısımlarındasınız şu anda ve neyse ki bir hafta geçmiş.Yavaş yavaş azalır zorluk.Nefes alın.


  • grgn  (12.10.11 20:44:04) 
age benzer bir durumdayım. bir kaç kere denedim tekte bırakınca sinir krizi geçirir gibi oluyordum
1 haftadır günde 2 tane sigara içiyorum şu anda 5 sene önce bırakmıştım bir anda hemde 7-8 ay içmedikten sonra andında yeniden başladım. sigara lafını aklından geçirdikçe içesin geliyor. ben çözümü o şekilde atlattım sigarayı aklıma getirmemeye çalışıyorum muhabbet etmek güzel çözüm oluyor en azından şimdilik öyle eğer muhabbet etme imkanın yoksa başka birşeylere sar. ben öyle yapıyorum şimdilik sorun yok

  • exodia  (12.10.11 21:36:34) 
6 ay oldu. Son 1 senedir geçirdiğim zor zamanlar yüzünden günde 2 pakete yakın içmeye başlamıştım. Sabah uyanır uyanmaz sigara yakardım. Hatta sigara yiyordum resmen. En ağır tütün bile dokunmuyordu artık ve bonus olarak alerjik astımdan mustaribim.

Ama benim sigarayı bırakmam kendi irademle değil vücudumun tepkisiyle oldu. Yani nargile içiyor musunuz bilmiyorum ama çok sık içince o nargile kokusu mide bulantısı yaratır ya onun gibi, bildiğin midem bulanmaya başladı sigaradan. Hayır içmek de istiyorum ama öyle ki bir dal bitmek bilmiyor...

Demek istediğim o ki, sigarayı bırakma iradesiyle hareket etmeyince kesin sonuç elde ediyorsunuz. Bu durum biraz şahsıma münhasır olduğu için ben yine de iradi bırakmalarımdan örnekleyeyim.

İlk iki hafta zor geçer. "İlk ayın sonunda bir tane yaksam mı?" olur. Yakın. Ama ikinciyi yakmayacaksın. Zamanla hayatınızda bir eksiklik belirmeye başlayacak. Evet. Hani evde güzel yemek vardır da kafanızın bir köşesinde mutluluk hissi olur ya, işte zamanla sigara içmeyi unutunca o "güzel bişey yapacaktım ama neydi?" düşüncesi oluşuyor. Bu yüzden abur cubura sarabiliyorsunuz. Bir de iştahınız açılıyor.

Velhasıl kelam kendinizi rahat bırakın. Alkolle tek tük içebilirsiniz. Zamanla o alışkanlık da yok oluyor zaten.
  • lotesse  (12.10.11 21:52:13) 
10 yıl oldu bırakalı. 8 yıl içtim. sigara aşkımdan sigara fabrikasında 2 sene staj yaptım. membasına girdim.
uğraşacak meşgaleniz olsun. bu sigara isteme refleksi yaklaşık 3 ay sürüyor. sigara senden daha güçlü değil, gelip zorla ağzına giremez. herşey senin elinde rocky. yapabilirsin.

  • screamshot  (13.10.11 09:52:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.