[]

Kış geliyor! Isınma Sorusu

Merhabalar.

İstanbul'da merkezi lokasyonda çatı katı stüdyo bir daireyi en ekonomik şekilde nasıl ısıtabilirim?

Öncelikle doğalgaz yok.

Dairede klasik tip ısı tuğlalı şömine var. 1 ton odun alıp şömine mi yakayım? Yoksa elektikli radyatör - ufo vs. gibi bir ısıtıcı mı alayım?

Ev ya da oda 25 metrekare civarı. Tavan alçak olduğundan hacim 50 metreküp'ün altındadır.

 
ben de odun yakayım diyorum. hergün yakması temizlemesi tamam da, bi ton odunu 3. kata kim çıkaracak deyip tıkanıyorum.

elektrikli ısıtıcıların da elektrik faturası malum.

ne etsem
  • otonomo  (12.10.11 00:17:33) 
eger evde uzun süreli yaşayacaksan inventor klimalardan taktırabilirsin eve ekonomik olur. ayrıca 1 ton odunu 1 kerede almana gerek yok 1 çuval 2 çuval alsan muhtemelen 1 hafta 2 hafta yeter


  • exodia  (12.10.11 00:45:51) 
çatı katı izolasyonu yoksa dışarda yaşıyormuşsun gibi düşün. 5 sene yaşadığım için biliyorum. ev seninse izolasyon yaptır. emin ol uzun vadede çıkarırsın.

klima çözüm olabilir ama o da kışın sıfırın civarındaki sıcaklıklarda yetersiz kalabilir. tek avantajı yazın da kullanabiliyor olman. çünkü o çatı katı yazın da hamam olacaktır büyük ihtimalle.

ekonomik olsun diyorsan şömineyle uğraşman lazım bi şekilde. rahat olsun diyorsan elektrikli ısıtıcılar.
  • merhum  (12.10.11 08:22:55) 
izolasyon iyi ise 9.000 btu klima yeterli olur. odunla hamalla uğraşmazsın.
izolasyon kötü ise battaniye. soğukta hücre ölümü daha yavaş oluyor hem. pozitif olmak lazım.

  • screamshot  (12.10.11 08:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.