[]

Burun Kanaması

Küçük yaşlardan itibaren sık sık(nerredeyse hergün, olmadı 3-5 günde bir) burnu kadayan bir adamken, üniversite belkide lisenin son yıllarından itibaren bu durum çok azalmış ve sadece mevsim geçişlerinde gözlenmeye başlamıştır. O da çok çok az eres miktarlarda kanayarak.

Dün akşam da benzer bir şekilde burnum kanadıktan sonra kanamayı durdurdum. Hah dedim, mevsim değişiyo, evde kalorifer de yakmaya başladım, havası kurudu heralde ondan kanadı falan. Gece olup yatınca, tam uykuya dalmadan önce burnumun aşırı derecede kanadığını (genzime aktığını) farkettim ve uyanıp durdurdum kanı tekrar.

Şu anda burnumun kanamayan kısmında aşşırı bir gıdıklanma, hafif akıntı, ve çok çok azz sabahtan bu saate 2 defa hapşurdum.

Şimdi sorum şu:
1- Ne diye burnum kanadı benim 2 gündür?
2- Şifayı kaptım hastalanıyor muyum gene?
3- Bunu hastalanmadan atlatabilmem mümkün değil mi?


Not. Evet arada bir burnumu ben de karıştırıyorum.
Not2. Şimdiden teşekkür cevaplara

 
doktora git! tehlikeli kılcal damarlarında problem var


  • Blueyes  (11.10.11 16:58:53) 
doktor+1

bu kadar ciddi bi durumla ilgili hala gitmemiş olmanız, kendinize karşı büyük bir sorumsuzluk
  • delfina  (11.10.11 17:18:50) 
Ya işte, yıllar önce gidilip o çatlak damar(lar) yakılmıştı falan ama o zaman da durmamıştı kanama olayları ancak nası desem 18'li ergenlik sonuna yaşlarına gelince durdu. şimdi de sadece mevsim değişikliklerinde kanıyor oda öyle çok çok değil dediğim gibi..

Şimdi de anladım ki bir ufaktan nezle olmaktayım ve tam da sıcak soğuk yapan bir mevsime sahip bu yaşadığım şehir. ondan kanıyor heralde. devam ederse hafta daha falan gidip baktırırım doktora.
  • aboutablank  (11.10.11 17:46:43) 
Hemen hemen aynı sorunları bende yasadım..Kılcal damar çatlagı dedı doktor.yaktırdım kılcal damarı.ancak bu kesın çözum degılmıs.yanı doktor oyle demıstı :) her 5-6 senede bı doktora tekrar gozukmen gerekıyormus.kısacası doktor +2


  • ondkz  (11.10.11 22:39:59) 
@ondkz, hangi evrelerini yaşadın?
eskiden şarıl şarıl kanamasını mı? zira durdurulamazdı o zamanlar, neler denemedik ki, bazen limon sıkıp pamuğu limona bandırıp öyle durdururduk. oyle durmadığı zamanlar bile olmuştu. neyse.
yoksa mevsimsel hikayeyi mi?
o travmatik tütsülenmiş tavuk kokusunu burnumun derinliklerinde tekrar koklamak istemiyorum ama..
  • aboutablank  (11.10.11 23:49:46) 
hergun kanardı burnum..gunde 2-3 kere kanadıgınıda bılırım.en son 35 dk aralıksız şırıl şırıl kanadı.bayılacaktım 1-2 dk daha kanasaydı.ertesı gun gıttım ve damarları yaktırdım..ama sana katılıyorum.1-2 dk közde pişirilmiş et kokusu oluyor burnunun ıcınde :D mecbur yapılması lazım..geçmıs olsun ihmal etme ;)


  • ondkz  (13.10.11 00:55:30) 
işte, bende de o olay çooook eskiden vardı, sonra geçti. son 10 senedir falan sadece yılda 3-4 defa o da eğer nezleysem ve mevsim değişimlerinde az az kanıyor. 35 dakika azmış şarıl şarıl 1 saate yakın kanadığını bilirim ben. lisede 1 ders boyunca kanadığını bilirim. saniyede 2-3 damla aktığını bilirim :D

neyse, dün kanamadı gibi birşey nezleyim bir de üstüne..
geçti yani, 1 sene kanamaz artık. eğer kanarsa söz doktor. :)
  • aboutablank  (13.10.11 12:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.