[]

turnuva eslesmeleri

neden turnuvalarda bir grubun 1.si diger grubun 2.siyle eslesir mantigi nedir neden kura cekilmez?




 
aslında sebebi gayet basit. grubu lider biterene diğer grubun 2.si ile eşleştirerek lider olanı sanki nispeten daha güçsüz başka takımla karşılaştırma hakkı veriliyor olması. bu sayede turlar ilerledikçe güçlü takımların daha üst seviyelerde karşılaşma şansını arttırıyorlar. "erken final" denilen maçların sayısı ne kadar çoksa turnuva o kadar kötüdür aslında. iyi takımların yarı finalde finalde karşılaşması daha zevklidir.

ya sanırım tam anlatamadım :)
  • hayo  (17.06.08 15:06:04) 
anlatabilmissin.. tesekkur ederim..


  • orange coffee  (17.06.08 15:17:22) 
yani bir nevi ödül de aslında. mesela american basketbol liginde ve bizim basketbol liginde lig bitince 1. 8 ile oynuyor.2. 7. ile. yani yaptıgın maçları kazanmanın bi anlamı olmalı.gruplarda boşuna 1. olmuyor vs.. gibi..umarım ben de anlatabildim:)


  • x factor  (17.06.08 17:36:56) 
buna galiba seri bası sistemi deniyo. ama mesela taekwondo da bu yapılmıyor felsefesine aykırıymış. :)


  • wampex  (17.06.08 19:19:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.