[]

TOEFL'a 5 gün içinde nasıl hazırlanılır?

Merhaba duyuru sakinleri,

Kasım başına kadar başvuru yapacağım kurum TOEFL'dan en az 90 puan istiyor. Ben de sonuçların gelmesi 2 hafta sürdüğü için önümüzdeki pazar gününe TOEFL sınavı kaydımı yaptırdım. Ancak sınav hakkında pek bilgim yok. Tek bildiğim 4 bölümden (okuma, dinleme, konuşma, yazma) oluştuğu, 4 saat sürdüğü, 4x30=120 puan üzerinden hesaplandığı. Başkaca da bir bilgim yok.

Önümde kalan 5 günlük sürede bu sınava ne şekilde çalışmalıyım? Doğru kaynaklar nedir? Örnek sınavı nereden bulabilir? Gramer ve kelime bilgisi soruluyor mu, soru yapıları nelerdir, çoktan seçmeli mi, boşluk doldurmaca filan mı vs.

Kaynak için torrent, rapid linkini özel mesajla gönderebilirsiniz. Yardımlarınızı bekliyorum.

 
kolay gelsin. ingilizce temelin varsa bir şey diyemem ama yoksa çalışman yetmez. gramere neredeyse hiç gerek yok. basit kuralları biliyorsan yaparsın. listenin pratiği yap. reading biraz zor olacak hazırlıklı ol. ha bir de toeflda sürekli çıkan kelimeler var. yaklaşık 500 tane onların 400 tanesini ezberlemeye çalış. 4 günde yapabileceklerin sadece bunlar. başarılar.


  • smhylmzr  (10.10.11 19:29:22) 
TOEFL IBT ye giriyosun. Şimdi Reading ve Listening hakkında verebileceğim tüyo pek yok. Reading te okuyacaksın, cevaplayacaksın. Genelde 9-10 paragraflık yazılar oluyo ve her paragraftan bir soru soruluyo. Gelelim Listening'e. Listening'te sana bişeyler dinletip ardından 5 soru soruyo. Dinlerken not alman çok mantıklı olur. Speaking'e gelince sana sordukları soru hakkında gıldır gıcık sürekli konuşman lazım. Hiç durmadan anlamlı cümleler kurarsan, konudan sapsan bile 22-23 puanın cepte oluyo. En son ve en taşşaklısı ise Writing. Önce bir konu hakkında bir essay yazıyosun, ondan sonra da sana bişey okutuyo ve dinletiyo. Sonra sen de okuduğunla dinlediğini kıyaslayan bir essay yazıyosun ki, kanırtıcı oluyo bu. Benim verebileceklerim bunlar, inşallah geçersin.


  • LordofDrinkzz  (10.10.11 23:43:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.