[]

facebook ve subscribe ?

sanal alem insanları günaydın!

şu facebook'ta ki subscribe olayı nedir? avantajı ve dezavantajları nelerdir? arkadaşlarımın hemen hemen hepsi subscribed olarak işaretli. onları subscribed tan çıkarmam mı gerekli? bir facebook özürlüsüne anlatır gibi anlatınız.


 
örnek verelim, mark amcayı arkadaş olarak ekleyemiyorsunuz çünkü arkadaşınız değil, ama onun yazdıklarını daha doğrusu publicle paylaştığını görmek istiyorsun, işte bunun için subscribe var.

Birine subscribe olduğunda senin news feedde o kişinin haberleri de yer alıyor
  • bonjurkes  (10.10.11 11:18:12) 
abonelik olayıyla profilin kapalı olması (profil fotosundan başka hiçbir şeyin açık olmaması) birbirine ters değil mi? bu durumda hem profili kapamak hem de aboneliğe izin vermek tuhaf geldi bana. gelen geçen görmesin istiyorum ki kapamışım, ne diye aboneye izin vereyim?


  • saatgeceninonikisi  (10.10.11 12:21:19) 
@3 farkındaysan bir üzerindeki arkadaş public olarak paylaşılanları demiş. sen bir şeyi public olarak paylaştıktan sonra zaten sadece subscribe yapan degil herkes görüyor. bu olayın tek farkı o paylaşılan şeyin abone olan insanın news feed'inde gözükmesi. twitter'a selam çakan bir uygulama esasında.


  • inannas jofn  (10.10.11 12:32:09 ~ 12:36:53) 
ben de o yüzden sordum ya zaten, son aylarda kimin hesabına girdiysem kapalı profil. bu durumda aboneliğin ne mantığı kalıyor anlamıyorum.


  • saatgeceninonikisi  (10.10.11 16:53:29) 
Olay şu, kullanıcı news feedinde birşeyler paylaşıyor, ve sen her seferinde ahmetin mehmetin profiline girip hergün ne yazmış diye takip etmek yerine subscribe oluyorsun.

Halkımız gizlilik ayarlarını hala kullanmayı bilmediği için pek yaygınlaşmaz bizde bu subs olayı
  • bonjurkes  (10.10.11 16:56:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.