[]

Nasıl para biriktirilir?

Her ay gereksiz yere harcadığım 200-300 tl rahat oluyor, bir de sürekli dışarıdan yemek yeme durumu var bunu da eklersek mebla bayağı yüksek oluyor, bunları biriktirip peder beye hediye almak istiyorum ama para uçup gidiyor. Siz nasıl biriktiriyorsunuz paralarınızı?

edit büdüt: öğrenciyim, baba parası yiyorum.


 
19 aydır sabit gelirim var, kenara daha bir maaş koyamadım. sanırım kredi çekip borç altına girmekten başka çare yok benim gibi iradesiz insanlar için.


  • awlmi  (09.10.11 21:25:40) 
maaşın yattığı gün gidip bir çeyrek ya da yarım altın alın. hemen bozamayacağınız için maaşınız azaldığında kendinizi tutmasını bileceksiniz.

ya da intenet bankacılığı kullanıyorsanız gram altın alıp o parayı unutun. birikir.
  • vejeteryan vampir  (09.10.11 21:34:43 ~ 21:35:21) 
dolar, euro ya da altın alın. cüzdanınızda olsa bile kolay kolay harcayamıyorsunuz.


  • kayranin kedisi  (09.10.11 21:53:28) 
ben sevgilime vermiştim dövme yaptırma fonu olarak, fakat gayet düzgün bir insan olmasına rağmen tam "hadi şu dövmeyi yaptıralım." dediğimde "ben o parayı yedim!" dedi :(
annemle de aynı şeyi yaşadık.

  • kayranin kedisi  (09.10.11 22:03:36) 
kumbara. mesela de ki, şuraya 5 liradan aşağı para atmayacağım. ben sadece bir senede 100 lira bozuk para biriktirmişim. sıkıştığım an açtım kutuyu. ne kadar bakkal varsa gidiyorum dayıyorum bozuk parayı adeta bir sapık gibi.


  • sndnzr  (09.10.11 23:08:13) 
İşin açığı öğrenciysen para birikmez, sadece iyi yönlendirilir. Kitap gibi, üç beş güzel giysi veya herhangi bir aksesuar vs vs...Para harcarken bir öncelik listen olsun bunu almadan şunu almam gibi.


  • poyrass  (09.10.11 23:34:53) 
butce yap. hesap dokumune bak, en cok hangi seylere gereksiz harciyorsan onlari belirle, kendini tut biraz (hayati zehir etmeden tabii). bi de gercekci ol, yani gereksiz harcadigin 200-300 liranin hepsini de bi anda kenara atip biriktiremeyebilirsin. once bi 100 lirasini kenara atmayi hedefle, sonrasini dusunursun.

ufak tefek seylere harciyorum ben de genelde parayi, sinir oluyorum kendime. butce yapmadan yasiyordum, biraz ucundan kiyisindan yapmayi denedim, basariyorum gibi bisey.
  • yandim sevket  (10.10.11 01:13:43) 
bireysel emekllik dışında hiç bir şekilde para biriktirilemez..!


  • Fayfa  (10.10.11 05:22:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.